понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко причини защо „Тръмп-ралито“ може да е към своя край

Няколко причини защо „Тръмп-ралито“ може да е към своя край

Една обобщена картина за това как изглеждат щатските индекси в момента и защо „Търмп-ралито“, може да е близо до своя край?

Ел-Ериан: Тръмп-ралито е в трета фаза

1. Психологическото възприятие на инвеститорите, че пазарът отбеляза нови върхове и няма вече никаква пречка, или техническо ниво на съпротива, които да спрат ръста му. Казано по друг начин, въпреки, че започват да се появяват предупреждения от отделни експерти, като цяло почти всички са позитивно настроени за пазара в момента. Противно на съвета на Бъфет – „страхувай се, когато другите са алчни“.

тръмп

2. Съотношението цена-печалба на индекса S&P 500 Index е почти 26, или с близо 50%, над средното му такова в исторически план от 14.5. Начинът на мислене тук е – „Другите не се интересуват от този факт, защо аз трябва да го правя?“

3. Пазарът не регистрирал по-съществена корекция от много време насам. От изборите насам, посоката е една – нагоре, а индексите регистрират нови рекорди. Както всички знаем обаче, пазарите са циклични, а посоката не е една единствена.

4. Никой вече не се интересува от рисковете. И това се засвидетелства от рекордно ниските нива, при които се търгува индексът на волатилността VIX. Или цената за застраховане от бъдещи пазарни трудности е рекордно ниска. Тоест увереността на участниците може да клони към „свръх“.

5. Предстои само по-нататъшно повишение на несигурността. Не само от неясните политики на Тръмп и опасността от въвличане на САЩ в „търговски войни“, но и от потенциалното нарастване на политическата несигурност в Европа в условия на предстоящи избори.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *