четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко признака, че нещата далеч не са толкова „розови“ на пазарите

Няколко признака, че нещата далеч не са толкова „розови“ на пазарите

Няколко признака, че нещата далеч не са толкова „розови“ на пазарите

Щатските индекси са близо до исторически най-високите си стойности. Противно на очакванията обаче, не всичко е „розово“ и инвеститорите могат да срещнат известни проблеми в близко бъдеще. Ето няколко неща, които сочат към този извод:

1. Светът, никога не е бил в по-голяма несигурност

щатски индекси

Изследване сочи, че броят на думата „несигурност“ използвана в медиите, е при рекордно най-високата си стойност, според данни на Bloomberg. Това включва статии, публикувани в няколко източника. Един факт, който определено трябва да е „тревожен сигнал“ за инвеститорите.

 

2. Политическата несигурност

Индексът на чикагската борса, следящ очакваната волатилност, известен като VIX, е при „притеснително“ ниски стойности и се търгува в много тесни граници в последните месеци. Ако се погледне към Вашингтон обаче и всички неясноти, относно бъдещата политика на „Белия дом“, нещата далеч не изглеждат толкова спокойни.

3. Цената за застраховка срещу понижение

волатилност

Акциите се търгуват в съвсем различна посока, след изборната победа на Тръмп. Цената за застраховане срещу по-голямо понижение обаче, е „нетипично ниска“. Това също би трябвало да задейства „светване на червената лампа“ в главата на инвеститорите. Изглежда инвеститорите са „прекалено самоуверени“, което знаем, че често не свършва много добре.

4. Средствата насочвани към златото

Златото отдавна се използва, като защитен инструмент срещу бъдещи кризи и несигурност. И докато индексът VIX се търгува близо до най-ниските в историята си нива, налице е тревожен прилив на средства към базираните върху жълтото злато индексни фондове.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *