вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Нищо не може да спре Amazon, Безос е вече третия най-богат човек в света

Нищо не може да спре Amazon, Безос е вече третия най-богат човек в света

Има една компания, която буквално „смазва“ конкурентите си в сектора на онлайн търговия и това е щатската компания Amazon. Акциите на компанията поскъпнаха с 5% през последния месец, като направиха основателя й – Джеф Безос, третия най-богат човек в света.

Така Безос измести от тази позиция инвеститорът Уорън Бъфет.

Защо Дейвид Айнхорн скъсява Netflix и Amazon?

От февруари 2012-та година акциите на Amazon добавиха 300% към стойността си, докато индексът следящ представянето на онлайн-търговците се е повишил едва с 50%. Или представянето на компанията е било шест пъти по-добро от това на сектора, в който оперира.

Експертите предупреждават, че доброто представяне на Amazon може да продължи и в бъдеще.

„Това може да се очаква дори и въпреки факта, че акциите на компанията се търгуват при изключително високи финансови съотношения. Тя просто продължава да краде пазарен дял от конкурентите си“, смята Поул Хики, основател на изданието Bespoke.

амазон

“Първо компанията крадеше дял от останалите онлайн-търговци. След това станахме свидетели на спад като цяло на търговията на останалите търговски вериги за сметка на Amazon”, коментира още Хики.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

От Goldman Sachs повишиха ценовия диапазон за акциите на Amazon от 790 долара за акция, на 900 долара. Книжата на компанията се търгуваха вчера при нива от около 745 долара.

Според анализаторите от Goldman премията „риск-печалба“ остава добра при компанията, предвид на факта, че инвестициите й в инфраструктура, логистика и уеб-услуги би следвало да означават повишение на възвръщаемостта на акция през следващите години.

Нетното състояние на Безос се оценява на 65.1 милиарда долара, като от началото на годината той е увеличил богатството си с 5.4 милиарда долара, или 9%.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …