Начална Страница / Актуални / Нов електрически Mercedes с дълъг пробег ще видим през октомври

Нов електрически Mercedes с дълъг пробег ще видим през октомври

Немският автомобилен производител Daimler ще представи дългоочаквания си електромобил с дълъг пробег по време на автомобилното изложение в Париж през октомври. Това заяви мениджърът нови продукти в компанията – Томас Вебер.

Вижте още: Нов лидер при икономичните масови автомобили

Новият електрически Mercedes ще има възможност да изминава разстоянието от 500 километра с едно зареждане, коментира още Вебер, като не даде повече детайли относно техническите му характеристики.

„Структурата на електромобила е готова, като в момента нашите екипи работят по първоначалните тестове на пътя“, допълни той на специална пресконференция в Щутгарт през изминалата седмица.

Mercedes-Benz-F015-Luxury-in-Motion-Concept-(3)

Вебер не уточни кога точно автомобилът ще излезе по пътищата.

Немската компания е поредния европейски производител, който засилва усилията си по направление на електрическите автомобили, в опитите си да догони лидера в сектора – щатската компания Tesla.

Вижте още: Кои бяха автомобилите на годината последните 16 години?

Немското правителство обяви субсидии за купувачите на електрически автомобили, за да стимулира търсенето на този род превозни средства, които са по-щадящи към околната среда.

Другите основни немски конкуренти, в лицето на Volkswagen, Audi и Porsche вече показаха своите прототипи на електрически модели, с дълъг пробег. От BMW също работят по такъв.

Вебер обяви също, че Daimler ще покажи четвъртото си поколение на електрически автомобил от серията Smart в края на годината, във варианти с две и четири места.

Немският производител има планове да продава над 100 000 електрически автомобила до края на десетиелието.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Един коментар