неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Нов електрически Mercedes с дълъг пробег ще видим през октомври

Нов електрически Mercedes с дълъг пробег ще видим през октомври

Немският автомобилен производител Daimler ще представи дългоочаквания си електромобил с дълъг пробег по време на автомобилното изложение в Париж през октомври. Това заяви мениджърът нови продукти в компанията – Томас Вебер.

Вижте още: Нов лидер при икономичните масови автомобили

Новият електрически Mercedes ще има възможност да изминава разстоянието от 500 километра с едно зареждане, коментира още Вебер, като не даде повече детайли относно техническите му характеристики.

„Структурата на електромобила е готова, като в момента нашите екипи работят по първоначалните тестове на пътя“, допълни той на специална пресконференция в Щутгарт през изминалата седмица.

Mercedes-Benz-F015-Luxury-in-Motion-Concept-(3)

Вебер не уточни кога точно автомобилът ще излезе по пътищата.

Немската компания е поредния европейски производител, който засилва усилията си по направление на електрическите автомобили, в опитите си да догони лидера в сектора – щатската компания Tesla.

Вижте още: Кои бяха автомобилите на годината последните 16 години?

Немското правителство обяви субсидии за купувачите на електрически автомобили, за да стимулира търсенето на този род превозни средства, които са по-щадящи към околната среда.

Другите основни немски конкуренти, в лицето на Volkswagen, Audi и Porsche вече показаха своите прототипи на електрически модели, с дълъг пробег. От BMW също работят по такъв.

Вебер обяви също, че Daimler ще покажи четвъртото си поколение на електрически автомобил от серията Smart в края на годината, във варианти с две и четири места.

Немският производител има планове да продава над 100 000 електрически автомобила до края на десетиелието.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар