петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Нов лидер при най-икономичните масови автомобили…

Нов лидер при най-икономичните масови автомобили…

Има нов лидер в надпреварата за най-икономичен автомобил при масово произвежданите возила. И това според изданието Consumer Report е новата Toyota Prius.

Вижте още: Най-евтините автомобили за застраховане

Популярният хибриден модел е дал разход на гориво от 53 мили за галон (4.44 литра), при тестовете на изданието, което е минимално по-добре от разхода на настоящият шампион в лицето на 2000 Honda Insight, с разход 4.55 литра.

Въпреки ниските цени на горивата в момента, разходът на новия хибрид на Toyota, привлича сериозно интересът на потребителите.

Петролът поскъпна с около 70% през последните няколко месеца, което се очаква да направи и бензинът. Така че постижението на Prius е сериозно и може да инициира масивен интерес за модела, предвид на сравнително ниската му цена, стартираща от малко над 27 000 долара.

Prius-2

Разходът на новия модел е далеч по-добър от този на предшественика му, който гори средно 5.25 литра на 100 километра.

Има някои електрически автомобили, постигали в миналото и по-добри резултати, включително и няколко разработки на Tesla, отличаващи се с разход между 2.3 и 3 литра. Те обаче така и не успяха да намерят място в масовото производство.

Вижте още: Автомобилите с най-добър интериор

От Toyota не са се фокусирали само върху подобряването на разхода на гориво при новия модел. Линиите са далеч по-агресивни, а в интериорът са използвани по-качествени материали.

Интериорът е по-просторен, в сравнение с предшестващия модел, като увеличен е и обемът на багажника. С други думи Prius става още по-приветлив семеен автомобил.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …