събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Нова изненадваща мечтана дестинация от супербогатите

Нова изненадваща мечтана дестинация от супербогатите

Когато Майкъл Нок, финансист от Хонконг е търсил убежище от световната финансова криза през 2008-ма година, той е погледнал отвъд традиционните „финансови острови на спасението“. Малко изненадващо, Нок се е обърнал към инвестиция в земя на място, където броят на кравите превишава този на хората в съотношение две към едно, пише финансовото издание Bloomberg.

Агент продава една и съща къща в Нова Зеландия пет пъти

Става въпрос за Нова Зеландия. „Проклятието“ на Нова Зеландия – да се намира в другата част на света за Европа и САЩ, на практика се оказва изненадващ източник на силни страни за страната.

Все повече супербогаташи поглеждат към инвестиции и преместване да живеят в страната, която е далеч от емигрантска Европа.

„Нещото, което работеше срещу Нова Зеландия – огромната отдалеченост на страната, на практика се оказва основно предимство в свят на огромна несигурност“, коментира Нок, в телефонно интервю за финансовото издание.

нова зеландия

С размери два пъти колкото Англия, но с население една десета от него, Нова Зеландия се класира много високо, сред най-желаните места за живот сред 10-те най-богати страни по света. Липсата на корупция и сериозни конфликти, до голяма степен допринасят за това.

Икономиката на страната, в размер на 180 милиарда долара, се предопределя основно от земеделие и туризъм. През изминалата седмица, Нова Зеландия, отне лидерската позиция на Сингапур, като най-добро място за правене на бизнес. Тя е класирана на второ място, като най-добро място за живот за чуждестранните работници.

Цените на имотите в Нова Зеландия продължават да поскъпват. Те добавиха 12.7% за годината до октомври, като средната цена на недвижим имот в Оуклънд се е удвоила от 2007-ма година и вече е над психологическата граница от 1 милион новозеландски долара.

За спокойствието в Нова Зеландия, свидетелства факта, че лидерите на страната са се сменили само два пъти през последните 17 години, а последният терористичен атентат е бил през 1985-та година.

„Светът се насочва към сериозна криза“, коментира интернет предприемача Ким Дотком на 31-ви октомври. „Предвидих това и се преместих в Нова Зеландия. Далечна цел от ядрения лист на всяка една страна“, коментира още предприемача.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *