петък , август 18 2017
Начална Страница / Актуални / Нова изненадваща мечтана дестинация от супербогатите

Нова изненадваща мечтана дестинация от супербогатите

Когато Майкъл Нок, финансист от Хонконг е търсил убежище от световната финансова криза през 2008-ма година, той е погледнал отвъд традиционните „финансови острови на спасението“. Малко изненадващо, Нок се е обърнал към инвестиция в земя на място, където броят на кравите превишава този на хората в съотношение две към едно, пише финансовото издание Bloomberg.

Агент продава една и съща къща в Нова Зеландия пет пъти

Става въпрос за Нова Зеландия. „Проклятието“ на Нова Зеландия – да се намира в другата част на света за Европа и САЩ, на практика се оказва изненадващ източник на силни страни за страната.

Все повече супербогаташи поглеждат към инвестиции и преместване да живеят в страната, която е далеч от емигрантска Европа.

„Нещото, което работеше срещу Нова Зеландия – огромната отдалеченост на страната, на практика се оказва основно предимство в свят на огромна несигурност“, коментира Нок, в телефонно интервю за финансовото издание.

нова зеландия

С размери два пъти колкото Англия, но с население една десета от него, Нова Зеландия се класира много високо, сред най-желаните места за живот сред 10-те най-богати страни по света. Липсата на корупция и сериозни конфликти, до голяма степен допринасят за това.

Икономиката на страната, в размер на 180 милиарда долара, се предопределя основно от земеделие и туризъм. През изминалата седмица, Нова Зеландия, отне лидерската позиция на Сингапур, като най-добро място за правене на бизнес. Тя е класирана на второ място, като най-добро място за живот за чуждестранните работници.

Цените на имотите в Нова Зеландия продължават да поскъпват. Те добавиха 12.7% за годината до октомври, като средната цена на недвижим имот в Оуклънд се е удвоила от 2007-ма година и вече е над психологическата граница от 1 милион новозеландски долара.

За спокойствието в Нова Зеландия, свидетелства факта, че лидерите на страната са се сменили само два пъти през последните 17 години, а последният терористичен атентат е бил през 1985-та година.

„Светът се насочва към сериозна криза“, коментира интернет предприемача Ким Дотком на 31-ви октомври. „Предвидих това и се преместих в Нова Зеландия. Далечна цел от ядрения лист на всяка една страна“, коментира още предприемача.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *