неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Ново приложение за инстантни съобщения набира скорост

Ново приложение за инстантни съобщения набира скорост

В петък, приложение за инстантни съобщения, което може би никога не сте чували, измести по популярност Facebook в магазина за приложения Apple App Store.

Приложението се казва Houseparty, видео приложение за чат, което започва да става изключително популярно сред тинейджърите.

Мобилните приложения знаят твърде много за вас (ето как да ги ограничите)

То е било класирано на седма позиция, при най-теглените безплатни приложения в магазина на Apple в края на миналата седмица. Или една позиция над Facebook – най-голямата социална мрежа в света.

Не само тинейджърите обаче, са забелязали сериозния потенциал на Houseparty. Това са направили и в силициевата долина, където инвеститорите се надпреварват в това да открият следващото „голямо нещо“ при социалните медии.

приложение хауспарти

В петък, изданието Business Insider потвърди, че стартапът е набрал 50 милиона капитал от инвеститори, според запознати. Настоящите акционери в компанията включват известни имена като Greylock Partners, Aleph и Comcast Ventures, които са участвали в увеличението на капитала.

Приложението се радва на изключителен интерес през последните шест месеца, с милиони сваляния, според анализатори. Близо 2 милиона души са го ползвали, само през изминалия месец, като средно потребителите са го отваряли 5.5 пъти на ден.

Особено популярно е в училищата в Сан Франциско, за видео-чатове с приятели. Подобно на други приложения като Facetime или Skype, то позволява видео-чатове с няколко човека в група.

Приложението е било създадено от човека, стоящ зад друго придобило популярност приложение – Meerkat. Предлагащо стриймване на видео в реално време, Meerkat експлоадира, след което регистрира сериозен спад, следствие на това, че бе блокирано от Twitter, след покупката на конкурента Periscope.

Сега основното предизвикателство пред Houseparty е да не загуби момент в набирането на потребители, подобно на Meerkat.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *