сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Хората без дългове споделят тези общи черти

Хората без дългове споделят тези общи черти

Както вече не веднъж сме споменавали, една от общите черти на богатите и успелите е това, че са останали незадлъжнели, т.е. нямат дългове. Един от основните съвети на гениални инвеститори като Уорън Бъфет към хората, е да живеят под възможностите си и да се пазят от задлъжнялост.

Вижте още: Странните неща, които определят дали ще сте успешни

А вие много ли сте задлъжнели? Изплащате ли нещо на лизинг? А може би сте вече от хората, които са забравили какво е това да не дължиш пари на никого?

Ето десет неща, характерни за хората които нямат дългове, черти които можете да придобиете и да се опитате да живеете в страни от задлъжнялостта:

Винаги знаят в какво финансово положение са

know-your-money-680x430

Противно на очакванията, много от хората не са наясно с ежемесечните си приходи и разходи които правят. Хората без задължения обаче, винаги знаят в детайли за тях. Те почти винаги имат бюджети и ги следват стриктно.

Дори да имат счетоводител, те преглеждат лично данъчната си декларация. Не може да се оправдавате с това, че не разбирате нищо от финанси – ако е така – образовайте се по въпроса.

Вижте още: Съвети как да забогатеете, от някои от най-богатите хора на планетата

Обръщат внимание на детайлите

Тези хора обръщат внимание на скритите такси и нещата с дребен шрифт в договорите. Те никога не разписват документ, с чието съдържание не са се запознали обстойно, та било то и договор за кабелна телевизия.

Последователни са и не ги мързи

1003_retirement-income_650x455

Не бъдете разсеяни. Започнете да четете внимателно извлеченията от кредитната си карта. Записвайте си за какво харчите пари. В края на месеца или седмицата преглеждайте тези разходи и изключете излишните.

Живеят така, сякаш печелят по-малко

Продължаваме да припомняме, че тайната по пътя към богатството на практика може да се обобщи в едно най-важно нещо – това да живеете под възможностите си. Това е навик, който веднъж изграден е лесно да се прилага цял живот. Дори и когато имате по-големи възможности. Вземете за пример Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Мислят дългосрочно

5-Budgeting-Tips-for-Singles

За тях не е важно да отидат на почивка в най-модерния курорт тази година, те мислят за поне шест месеца след тази почивка.

Не се страхуват да питат и да пестят

Те питат, когато не им е ясно. Те питат за по-добра лихва, те винаги се интересуват от по-добри възможности. Няма как да минем и без пестене. Дори и малките суми, заделяни редовно, могат да имат голямо значение за вас в дългосрочен план, когато вземете в предвид капитализирането на средствата за един дългосрочен период.

Не оставят нещата на течението

banner-finance-control-debt

Хората, които рядко имат дългове, винаги държат нещата в свои ръце. Ако оставите нещо по течението, това не означава, че си решавате проблема.

Могат да казват „не“

Не е нужно да приемате всяка покана за вечеря, която ви отправят или да си купувате всичко, което харесате в магазина. Научете се да си казвате „Не“.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …