Начална Страница / Актуални / Хората без дългове споделят тези общи черти

Хората без дългове споделят тези общи черти

Както вече не веднъж сме споменавали, една от общите черти на богатите и успелите е това, че са останали незадлъжнели, т.е. нямат дългове. Един от основните съвети на гениални инвеститори като Уорън Бъфет към хората, е да живеят под възможностите си и да се пазят от задлъжнялост.

Вижте още: Странните неща, които определят дали ще сте успешни

А вие много ли сте задлъжнели? Изплащате ли нещо на лизинг? А може би сте вече от хората, които са забравили какво е това да не дължиш пари на никого?

Ето десет неща, характерни за хората които нямат дългове, черти които можете да придобиете и да се опитате да живеете в страни от задлъжнялостта:

Винаги знаят в какво финансово положение са

know-your-money-680x430

Противно на очакванията, много от хората не са наясно с ежемесечните си приходи и разходи които правят. Хората без задължения обаче, винаги знаят в детайли за тях. Те почти винаги имат бюджети и ги следват стриктно.

Дори да имат счетоводител, те преглеждат лично данъчната си декларация. Не може да се оправдавате с това, че не разбирате нищо от финанси – ако е така – образовайте се по въпроса.

Вижте още: Съвети как да забогатеете, от някои от най-богатите хора на планетата

Обръщат внимание на детайлите

Тези хора обръщат внимание на скритите такси и нещата с дребен шрифт в договорите. Те никога не разписват документ, с чието съдържание не са се запознали обстойно, та било то и договор за кабелна телевизия.

Последователни са и не ги мързи

1003_retirement-income_650x455

Не бъдете разсеяни. Започнете да четете внимателно извлеченията от кредитната си карта. Записвайте си за какво харчите пари. В края на месеца или седмицата преглеждайте тези разходи и изключете излишните.

Живеят така, сякаш печелят по-малко

Продължаваме да припомняме, че тайната по пътя към богатството на практика може да се обобщи в едно най-важно нещо – това да живеете под възможностите си. Това е навик, който веднъж изграден е лесно да се прилага цял живот. Дори и когато имате по-големи възможности. Вземете за пример Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Мислят дългосрочно

5-Budgeting-Tips-for-Singles

За тях не е важно да отидат на почивка в най-модерния курорт тази година, те мислят за поне шест месеца след тази почивка.

Не се страхуват да питат и да пестят

Те питат, когато не им е ясно. Те питат за по-добра лихва, те винаги се интересуват от по-добри възможности. Няма как да минем и без пестене. Дори и малките суми, заделяни редовно, могат да имат голямо значение за вас в дългосрочен план, когато вземете в предвид капитализирането на средствата за един дългосрочен период.

Не оставят нещата на течението

banner-finance-control-debt

Хората, които рядко имат дългове, винаги държат нещата в свои ръце. Ако оставите нещо по течението, това не означава, че си решавате проблема.

Могат да казват „не“

Не е нужно да приемате всяка покана за вечеря, която ви отправят или да си купувате всичко, което харесате в магазина. Научете се да си казвате „Не“.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …