събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Очакванията на експертите за S&P 500 за 2017-та година

Очакванията на експертите за S&P 500 за 2017-та година

С наближаването на края на настоящата 2016-та година и в среда на нови рекордни стойности за широкия щатски индекс S&P 500, експертите дадоха своите прогнози за това какво очакват за показателя в края на следващата година. Ето и прогнозите им:

очаквания пазарни експерти

Bank of America, Савита Субраманиан – цел 2 300 пункта, ЕРS – 129 долара

„Следващата година ще е всякаква, но не и нормална. Срещу повишените финансови оценки, слабия ръст и ограничен кредитен ръст, ще стоят усилията на политиците за създаване на по-ускорен растеж. Коментарите на Тръмп, по отношение на търговията и дефицита и разходите, могат да инициират съществени изменения в индексите. Съотношението риск-доходност, ще е много по-важно за инвеститорите от абсолютните цели за индекса“, коментира Субраманиан.

Barclays, Джоната Глиона – EPS: 127 долара

…Нашият базов сценарий е за ръст в продажбите на компаниите от индикатора от 3.4% за следващата година, след две години на стагнация. Очакваме възстановяване в номиналния ръст на БВП на САЩ. Европа ще продължи да предлага „замъглени перспективи“ за ръст, като основно препятствие ще идва по направление на щатския долар. Очакванията за инфлация, също влошават нашите прогнози“, коментира Глиона.

Canaccord, Тони Дуайър – цел 2 340 пункта, EPS: 130 долара

… Въпреки възможността за временно спиране на възхода на индекса, предвид на силния му ръст, оставаме позитивно настроени поради няколко причини. На първо място позитивния фундамент остава в сила. На второ – икономическите данни и печалбите на компаниите ще продължат да се подобряват. И на трето място тактическите индикатори, предполагат благоприятно съотношение риск-доход“ смята Дуайър.

Citi, Тобайъс Левкович – цел 2 325 пункта, EPS: 129 долара

„Победата на Тръмп, може да доведе до данъчни промени, които да са много позитивни за печалбите на компаниите от широкия индекс. Това може да допринесе около 12 долара към печалбата на широкия индекс, до ниво от 129 долара на индекс. Поскъпването на долара, може да неутрализира частично ускоряването на инфлацията, макар и да тежи върху печалбите на компаниите“, коментира Левкович.

Deutsche Bank, Дейвид Бианко – цел 2 350 пункта, EPS: 130 долара

Смятаме, че пазарът подценява позитивния ефект за печалбите на щатските компании от намаляване на корпоративните данъци, както и очакваното повишение на банковите печалби, в среда на повишаващи се лихви. Все по-уверени сме, че индексът ще достигне ниво от 2 500 пункта през 2018-та година, преди да видим следващия мечи пазар“, смята Бианко.

Goldman Sachs, Дейвид Костин – цел 2 200 пункта, EPS: 116 долара

Стабилен, но не особено забележителен ръст в печалбите на компаниите, ще е нещо, което ще видим през следващата година. Два проблема очакваме да възникват през следващата година. Щатската икономика ще остане в режим на слаб ръст. Маржинът на печалбите на компаниите от широкия индекс ще се подобрят, но ще останат под средните в исторически план стандарти“, смята Костин.

JPMorgan, Дубравко Лакос-Бухас – цел 2 300 (в началото на следващата година)

Очакванията за намаляване на регулацията и позитивната данъчна реформа и повишените фискални разходи, ще инициират повишение на печалбите на щатските компании. Това се очаква да доведе и до повишена инвестиционна активност“, смята Бухас.

UBS, Джулиан Емануел – цел 2 300 пункта, EPS: 127 долара

„Бичите пазари не умират от старост. Те свършват от рецесии, катализирани обикновено от повишаващи се лихви и външни шокове. И докато Фед стартира повишение на лихвите, все още няма никакви признаци за рецесия. Следващата година ще е балансирана, като компаниите ще се върнат към ръст на печалбите си, след две години на спад“, смята Емануел.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *