неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Октомврийският ефект и какво трябва да знаете за него?

Октомврийският ефект и какво трябва да знаете за него?

За октомври се носят много митове, що се отнася до фондовите пазари. Какви обаче са фактите и какво трябва да знаят инвеститорите за десетия месец на годината, който между другото е вече преполовен?

Какво е октомврийският ефект?

Следващият черен лебед по направление на централните банки?

Октомврийският ефект се приема като нещо лошо, което се случва на пазара. Началото на тази слава, се поставя през десетия месец на 1929-та година, след като Великата депресия е била предшествена от няколко много лоши сесии за пазара през октомври.

A Man Is Trying To Sell His Car.

„Черният понеделник“, черен лебед, случил се през 1987-ма година, когато пазарът губи 22% от стойността си, се случва именно на 19-ти октомври.

На 9-ти октомври 2002-ра година, пазарите достигнаха петгодишен минимум. В допълнение индексите загубиха 16% от стойността си именно през октомври на 2008-ма година.

Според много анализатори обаче, няма признаци, че всички тези лоши събития, случили се в миналото през десетия месец на годината, не се дължат на нещо друго, различно от случайността.

Според проучване, средното представяне на пазара през октомври е дори положително, в размер на 0.4%, което прави месеца далеч не най-лошия през годината.

Всъщност най-лошият месец за инвеститорите на щатските пазари – вече е в историята, поне за тази година. Става въпрос за септември. Средната загуба на инвеститорите през деветия месец на годината е в размер на 1%.

И докато е трудно да се предвиди поведението на пазара през определен месец, историята сочи, че инвеститорите доверили се на фондовите пазари за един по-дългосрочен период от време, винаги са печелили.

В допълнение инвеститорите не бива да забравят, че ако се поддадат на страховете да продават през октомври, могат да изтърват позитивното представяне през декември. През последния месец на годината, традиционно щатските индекси се повишават, със среден ръст от 1.4% от 1928-ма година насам.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *