неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Осем причини защо времето е по-ценно от парите!

Осем причини защо времето е по-ценно от парите!

Една от основните отличителни черти на супербогатите е, че не работят за заплата и ценят времето си изключително много. Ето няколко причини, защо може да се приеме, че времето е много по-ценно от парите, въпреки старата поговорка „времето е пари“.

За какво да похарчите новогодишния си бонус?

1. Не можете да направите повече време

Винаги можете да намерите начин, как да изкарвате повече пари. За съжаление няма как да направите повече време. Не можете да добавите още един час към денонощието, за да свършите нещо, за което сте нямали време, като например да обърнете повече внимание на семейството и приятелите си.

2. Можете да направите много повече със свободен ден, отколкото с това, което ще изкарате от ден работа.

времето е пари

Всеки изкарва различен доход, стойността на един ден работа обаче, е фиксирана за всеки, независимо от това какво е неговото възнаграждение. Дали ще стигне, за да си купи нова електронна игра, или ново „Ферари“, няма значение, въпросът е, че сумата е определена.

Когато имате свободен ден обаче, можете да правите всичко, което си поискате, включително и да се впуснете в приключения, до които не бихте имали достъп, ако ходихте на работа. Или казано по друг начин, можете да правите неща, които да ви направят истински щастливи. Нещо, което парите сами по себе си не могат да направят.

3. Времето създава по-ценни спомени от парите

Помислете за най-щастливите си моменти в живота. Със сигурност ще се сетите за мигове, с които парите нямат нищо общо. Дали ще е деня в който сте срещнали своята половинка или този, в който ви се е родило детето, няма значение, парите няма да присъстват в тези спомени.

4. Нуждаете се от време, за да харчите пари

Time-to-MArket

Дори и да сте изкарали много пари, те няма да ви носят щастие, ако нямате време, за да ги харчите за нещата, които ви правят щастлив. Милиардерите по света имат достатъчно средства за 100 живота напред. Те разполагат обаче, само с времето в един живот, в който могат да ги харчат. А обикновено са толкова заети с нещата, които правят, че и времето им за харчене е крайно „оскъдно“.

5. Хората, които са близко до последния си час, винаги си пожелават повече време, а не повече пари

„Времето ни премина толкова бързо“, е често срещана фраза, която можете да чуете от възрастните хора около вас.

6. Времето носи повече щастие от парите

Направено изследване през тази година сочи, че свободното време е носело повече щастие на близо 4 600-те участници в експеримента, в сравнение с парите.

7. Времето е безценно, а парите не

таймиране пазар

Парите са си пари. Те си имат стойност, променят се от ден на ден… Но времето, на него не можете да му сложете цена или да го измерите с пари. Колко струва един час с хората, които обичате?

8 Времето лекува, парите не

Изразът „времето лекува“ не е случаен. Той е изведен от действителността. От друга страна, парите не могат да ви донесат това спокойствие.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *