събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Основните трендове за 2017-та година, според GS

Основните трендове за 2017-та година, според GS

С наближаване на края на 2016-та, щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, представи очакванията си за най-важните трендове, които се очаква да доминират на фондовите пазари през следващата година. Като цяло те могат да се обобщят като „висок ръст, по-висок риск, малко по-висока възвръщаемост.

Ето ги и тях:

Очакваната доходност – малко по-висока

В сравнение с 2016-та година, възвръщаемостта ще е минимално по-висока, смятат анализаторите на щатската институция.

възвръщаемост

„Най-голямо подобрение, съответно добри инвестиционни възможности, се очакват по направление на азиатските пазари (без Япония), на които очакванията са за възвръщаемост от 12.5% през следващата година, спрямо 3.8% през 2016-та“, се казва в анализа на банката.

Петте тренда за следващата 2017-та година

„За Япония, очакваме отрицателна възвръщаемост от 3.7% за индекса Topix, спрямо ръст от 5.2% през 2016-та“.

Фискална политика в САЩ, ориентирана към ръст

Новоизбраният президент Тръмп, е много вероятно да насочи фискалната политика в посока на стимулиране на ръста на икономиката, отколкото към протекционизъм в търговията и рестрикции на имигрантите.

„Пазарите са гладни за ръст. И това се отрази в ръста им, след изборната победа на Тръмп. За него се очаква да провежда именно политика ориентирана към ръста“.

Опасенията за търговски войни са преекспонирани

От GS смятат, че пазарните очаквания за търговски войни по време на мандата на Тръмп са преекспонирани. По-скоро политиките на Тръмп ще са към подобряване на позициите на САЩ в отношенията с основните търговски партньори, което да защити щатските компании, смятат от банката.

Развиващите се пазари

развиващи се пазари

Сривът на развиващите се пазари, след победата на Тръмп, също е бил преекспониран, според експертите от щатската банка. Този спад, по-скоро може да се използва от инвеститорите, като добра отправна точка, за да влязат и се възползват от развиващите се пазари.

Китайската валута

От GS очакват китайската валута да продължи да отслабва спрямо долара и през следващата година, въпреки, че вчера юанът достигна нов осемгодишен минимум спрямо долара.

Край на рецесията при ръста в печалбите на щатските индексирани индекси

В продължение на години, печалбите на компонентите на S&P 500, превишаваха очакванията на анализаторите, но много по-често най-ниските, отколкото най-високите.

От банката обаче, очакват това да се промени през следващата година, и ръстът при печалбите на водещите щатски компании да се възстанови с пълна сила.

Печалбите на компаниите от широкия индекс се очаква да се повишат с 10% до 116 долара на индекс, като таргетът за показателя за следващата година е 2 200 пункта.

Инфлацията

Инфлацията се очаква да се повиши на развитите пазари. Очакванията за инфлация в САЩ се повишиха сериозно, след изборната победа на Тръмп, като инфлационният натиск се очаква да е фактор през следващата година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *