събота , август 19 2017
Начална Страница / Актуални / Оказва се, че парите купуват щастие…

Оказва се, че парите купуват щастие…

Парите не могат да ви купят здраве, оказва се обаче, че те могат да купят друго нещо, което до голяма степен осмисля живота ни – „щастие“.

Ново проучване направено от университета в Кембридж, оборва тезата, че „парите не купуват щастие“.

Изследването е направено на база на анкетирането на 625 души, чрез свързването на отговорите им с банковите им транзакции в продължение на шест месеца.

Близо 60 потребителски категории продукти са били свързани към петте основни персонални типа – отворени към нови преживявания, добросъвестни, екстроверти, интроверти и невротици.

432

Изследването стига до извода, че хората харчили пари за продукти, отговарящи на тяхната персоналност са били по-щастливи.

Открита е висока зависимост между сумата харчена за подходящите продукти и нивото на щастието на хората. Друг извод, който се налага е, че разходването на средства за правилните продукти е било по-важно от общия доход или харченето като цяло.

Изследването идва до голяма степен в противовес с предходни проучвания, според които няма силна зависимост между парите и задоволството от живота за хора с доходи между 50 и 75 000 долара.

Провери също

онлайн пазаруване

Бъдещето е в онлайн търговията…

Откъде можем да се учим, ако не от най-големия и развит световен пазар за търговия …