събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Купонът на щатските пазари може съвсем скоро да свърши

Купонът на щатските пазари може съвсем скоро да свърши

Ситуацията на международните фондови борси напоследък може да се определи с една единствена дума – „скука“. По-точно – „пълна скука“.

Историята обаче сочи, че такива ситуации не се задържат дълго време и обикновено са следвани от „волатилност“ и „купон“. И докато последните два фактора са необходими, за да им е забавно на трейдърите, те често не се свързват с особено добри резултати (поне за хората, които не следват рейнджови стратегии).

А шансовете пазарът да избие надолу са доста големи…

бичи пазар

Щатските индекси проявяват признаци на трудност да продължават с рекордния си ръст, което може да е тревожен сигнал за инвеститорите залагащи на нови рекорди.

Как ще разберете, че корекцията на щатския пазар е започнала?

Както вече писахме, първият сериозен сигнал за това ще е понижение под силното ниво на подкрепа от 2 135 пункта, откъдето ни делят около 1.5%. Или нещо много достижимо.

В допълнение в исторически план, август не е сред най-добрите месеци за инвеститорите, дори напротив. Дори един от най-бичи настроените пазарни участници – в лицето на вечния „бик“ Том Лий, изразява сериозни притеснения за предстоящия месец.

„Август ни плаши“, коментира основателя на Fundstrat Global Advisors, цитиран от изданието CNBC. Лий посочва два източника на опасност през приближаващия осми месец на годината.

stock_market_crash_red

От 2009-та година насам, индексът на сините чипове S&P 500 се е понижавал средно с 6% през август. Тази статистика до голяма степен е и в основата на популярното правило „продавай през май и си почивай“.

В допълнение пазарът на облигации стана много по-волатилен от този на акциите. Обикновено, когато това се случва в 68% от случаите акциите поевтиняват през следващия месец, допълва още Лий.

Повод за тревога се дава и от предупреждението на човекът правилно прогнозирал последните четири пазарни срива с точност до датата на които ще се случат. Санди Джадея е технически анализатор и главен стратег в Core Spreads.

Какво предупреждава експертът, правилно прогнозирал четири кризи

Джадея предупреждава инвеститорите зя няколко дати, които би следвало да тревожат инвеститорите в щатски индекси. Единият период е изключително близо – става въпрос за периода между 26-ти август и 30-ти август 2016-та година.

Така, че внимавайте какво си пожелавате. Много е вероятно купонът отново да стартира с пълна сила, въпросът е дали ще ви хареса…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *