понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Защо първата секунда от интервюто за работа е критична за успеха ви

Защо първата секунда от интервюто за работа е критична за успеха ви

Да направите добро първо впечатление на интервю за работа, може да е критичния фактор, за това да ви наемат на позицията, за която кандидатствате, съветват експерти.

Нещо повече, специалистите по подбор на персонал, стигат дори по-далеч, като твърдят, че първата секунда от интервюто е критично за избора им на кандидат.

Грешният отговор на пет често задавани въпроса на интервю за работа

Как обаче, една секунда може да е достатъчна да направите добро първо впечатление?

интервю

Всъщност оценката за тази една секунда се прави по няколко фактора…

Как сте облечени?

Да сте облечени подходящо, не е достатъчно, но със сигурност е необходимо условие, за да ви наемат. По-скоро, ако не сте облечени подходящо, за позицията за която кандидатствате, шансовете ви да стигнете по-напред в процеса, е минимален.

„Облеклото ви трябва да е чисто, изгладено и да ви става“, коментира Аманда Аугустин, кариерен съветник в TopResume. „Целта е да сте облечени така, сякаш сте част от компанията, в която кандидатствате“.

Аугустин препоръчва на потенциалните кандидати, да направят малко проучване за компанията и фирмената й култура, преди да се явят на интервюто. Така, те ще са много по-адекватно облечени.

Отидете на време

Никой не иска да бърза, защото ще изтърве часът на своето интервю. За да не изглеждате притеснен и напрегнат, постарайте се да пристигнете точно навреме. Ако закъснеете за интервюто си, то може би е по-добре да не се явявате. Вашият потенциален работодател ще приеме, че закъснявате редовно, още преди да ви е наел.

„Препоръчвам на кандидатите да пристигат 15 минути преди планирания час на интервюто, за да имат време да се регистрират на рецепцията и да попълнят необходимите документи“, съветва Аугустин.

Обърнете внимание на езика на тялото

Целта е да изглеждате уверен в това което казвате по време на интервюто. „Трябва да изглеждате убеден, да звучите професионално и приятелски настроен“, съветва още кариерният експерт. Здравото ръкостискане и усмивката, са критични за това.

Търсете контакта с очи, защото иначе ще изглеждате неуверен и напрегнат, според Беки Бери, друг кариерен експерт. Дръжте главата си изправена, не гледайте в тавана или в земята.

Трябва да звучите професионално

Когато хората са напрегнати, те имат склонност да повишават гласа си, над обичайната му тоналност. Опитайте се да овладеете този недостатък, който моментално се усеща от експертите срещу вас.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *