понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Първият служител на Apple споделя какво е научил от Стив Джобс

Първият служител на Apple споделя какво е научил от Стив Джобс

Бил Фернандез и основателят на Apple – Стив Джобс, са били приятели от седми клас. По-късно Фернандез се присъединява към Стив Джобс, Стив Уозняк и Майк Марккула, като пръв служител на най-голямата по пазарна капитализация компания в света, в момента.

Как да манипулирате и да постигате целите си, като гениалния Стив Джобс?

„Никой от нас двамата не искаше да играе социалната игра, която трябваше да се играе, за да бъдеш приет в определени кръгове“, коментира Фернандез, във връзка с първия му допир със Стив Джобс още в седми клас. „Така че, вследствие на това гравитирахме един към друг и започнахме да дружим“.

джобс

Около десет години по-късно, след като се сприятелява с Джобс, Фернандез става първия служител на Aplle, на 22-годишна възраст.

„Технически длъжностната ми характеристика бе електрически техник“, обяснява първия служител, пред финансовото издание CNBC. “Почти всичко свързано с електроника, бе моя задача“, допълва още той.

Фернандез, който в момента работи по свой собствен стартъп – Omnibotics, обяснява, че да се работи с Джобс, го е научило на няколко много важни неща за света на предприемачеството.

Най-важното – „За да успееш рано, трябва да си мотивиран. Трябва да имаш вътрешен заряд“, смята Фернандез. „Трябва да имаш убеждението, че ще направиш каквото трябва да бъде направено, дори и да не е правено преди това“.

На второ място според експерта, трябва да си навсякъде и да правиш всичко. „А това означава, ако си един човек, да правиш милион неща“, допълва още Фернандез.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *