неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Пътят на златото е нагоре?

Пътят на златото е нагоре?

Златото може да поскъпне с нови 5% през тази година, въпреки, че вече добави 5% към стойността си през януари, смятат пазарни наблюдатели. Очакванията за ускоряване на инфлацията, направи благородния метал търсен „остров на спасението“ от инвеститорите.

В допълнение, неяснотите относно бъдещите действия на новата президентска администрация, също карат инвеститорите все по-често да поглеждат към златото.

Златото със следваща спирка от 1 400 долара?

Според прогнози на London Bullion Market Association, цената на златото ще е средно при ниво от 1 244 долара за унция през тази година, или с 5.3% по-висока в сравнение с януари.

злато и монети

Участниците в проучването, дадоха прогнози, че златото ще се търгува в границите между 1 101 и 1 379 долара през тази година.

Физическото търсене на злато, се повиши с 9% през изминалата година, което бе второто най-високо в историята на търговията метала. Благородният метал приключи при ниво от 1 150 долара в края на 2016-та.

„Мисля, че видях прогнози, че над 375 милиона китайци, искат да си купуват злато в момента, но не могат. Също така видях продажби на злато на клиенти от ЕС, което се складира в САЩ“, коментира Питър Томас, вицепрезидент на компанията специализирана в търговия със суровини Zaner. „Така че световното напрежение, в съчетание с клиенти от дестинации като Украйна, Полша и Близкия Изток, дават своя принос по отношение на търсенето на злато“, допълва още експертът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *