Начална Страница / Актуални / Пътят на златото е нагоре?

Пътят на златото е нагоре?

Златото може да поскъпне с нови 5% през тази година, въпреки, че вече добави 5% към стойността си през януари, смятат пазарни наблюдатели. Очакванията за ускоряване на инфлацията, направи благородния метал търсен „остров на спасението“ от инвеститорите.

В допълнение, неяснотите относно бъдещите действия на новата президентска администрация, също карат инвеститорите все по-често да поглеждат към златото.

Златото със следваща спирка от 1 400 долара?

Според прогнози на London Bullion Market Association, цената на златото ще е средно при ниво от 1 244 долара за унция през тази година, или с 5.3% по-висока в сравнение с януари.

злато и монети

Участниците в проучването, дадоха прогнози, че златото ще се търгува в границите между 1 101 и 1 379 долара през тази година.

Физическото търсене на злато, се повиши с 9% през изминалата година, което бе второто най-високо в историята на търговията метала. Благородният метал приключи при ниво от 1 150 долара в края на 2016-та.

„Мисля, че видях прогнози, че над 375 милиона китайци, искат да си купуват злато в момента, но не могат. Също така видях продажби на злато на клиенти от ЕС, което се складира в САЩ“, коментира Питър Томас, вицепрезидент на компанията специализирана в търговия със суровини Zaner. „Така че световното напрежение, в съчетание с клиенти от дестинации като Украйна, Полша и Близкия Изток, дават своя принос по отношение на търсенето на злато“, допълва още експертът.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *