неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Три тривиални компании за пенсионния ви портфейл

Три тривиални компании за пенсионния ви портфейл

Инвестирането за подсигуряването на старини вече не е такова, каквото беше. Преди бе достатъчно да се купи „сигурна“ компания, определяна като „син чип“ на добра цена и това щеше да е достатъчно да се бият други инвестиционни класове, като облигациите например.

В наши дни обаче, пазарът е много по-различен. Доминацията на така наречените „сини чипове“ и тяхното съществуване в бъдеще, е сериозно разклатено от новите технологии. На инвеститорите пък им предстои не леката задача, добре да обмислят кои компании имат потенциал в дългосрочен план.

Гответе се да пестите повече или да работите по-дълго (за спокойно пенсиониране)

Проблемът е, че политиката на Фед „уби“ до голяма степен облигациите, като инвестиционна алтернатива за дългосрочния ви портфейл.

Търсенето на доходност, в среда на рекордно ниски лихви, вече близо девет години, направи акциите доста „щедро“ оценени от финансова гледна точка.

И все пак, ето три компании, които могат добре да „се впишат“ в пенсионния ви портфейл, според изданието Kiplinger.

AT&T

Добре е в пенсионния ви портфейл да попадат акции с голям и стабилен дивидент. AT&T отговаря на това условие, като дивидентната й доходност е 4.7%, а низходящия потенциал пред нея за в бъдеще е относително ограничен, според финансовото издание.

t

Въпреки, че компанията е доста задлъжняла, тя все още генерира сериозни парични потоци. За изминалата година те са били около 15 милиарда, 10.2 милиарда от които, са били използвани за плащане на дивидент.

Налице са сериозни перспективи, подобни потоци да продължат да бъдат генерирани и в бъдеще, което да подхранва изплащането на този щедър дивидент.

Chevron

Едно от нещата, от които светът винаги ще има нужда, е петрол. И макар изборът на инвеститорите в енергийния сектор да е голям, тези насочени към висок дивидент, могат да обмислят покупката на акции на Chevron.

chevron

Компанията е с дивидентна доходност от 3.9%, което е сериозно постижение, в настоящия свят на ниски лихви.

В допълнение, Chevron проявява сериозна резистентност на спада в цената на петрола през последните няколко години.

Old Republic

застраховане

Когато става въпрос за пенсионен портфейл, няма как да избягате от застрахователна компания. В тази насока Old Republic се вписва доста добре. Тя предлага добър микс от застрахователни услуги, покриващи почти всички аспекти на застраховането. В допълнение идва и щедрия дивидент от 3.6%.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *