сряда , март 29 2017
Начална Страница / Актуални / Митове свързани с батериите на смартфона

Митове свързани с батериите на смартфона

Много е възможно да чуете различни съвети свързани с това как да ползвате смартфона си. И докато някои от тях не са лишени от смисъл, други такива са откровени митове.

Ето пет разпространени мита, свързани с живота на батерията на вашето устройство, или нейната издръжливост.

Според много хора не е добре да използвате смартфона си, докато той се зарежда

Това не е вярно. Правейки това, по абсолютно никакъв начин не застрашавате батерията на смартфона. Това което ще се случи като ефект обаче, е по-бавното зареждане на устройството.

Вижте още: Най-, най-, най-… при смартфоните

Винаги зареждайте батерията си напълно и не го правете, освен ако батерията не е паднала напълно

Това важеше за миналото. Преди години, за да се запази стандартния капаците на батериите, се налагаше този начин на ползване. Според специалистите от Green Batters обаче, правилото е в сила само за батериите тип NiMH и NiCD.

make-your-smartphone-battery-last-longer-136392526648503901-140808144902

Съвременните батерии са литиево-йонни, което не изисква да бъдат зареждани напълно, или да бъдат напълно разреждани. Нещо повече, повечето от тези батерии напрактика се представят по-добре, ако зарядът им не се използва докрай, преди да бъдат отново заредени.

Според редица изследвания, литиево-йонните батерии си имат своя капацитет на живот. Той се определя в границите на между 500 и 1 500 цикъла на пълни зареждания.

Ето защо по-логично изглежда да зареждате смартфона си по-често, когато батерията е с капацитет в границите на между 30 и 50%. Така ще увеличите живота й.

Трябва да използвате само оригинални зарядни на производителя на вашето устройство

Не е ясно откъде този мит става така широко разпространен. Възможно е нещо общо с това да имат производителите на смартфони.

13cas smarphone di laptop

Изследвания сочат, че няма значение кой е производителя на зарядното, стига да е със същата мощност и заряд, подходяща за вашия смартфон.

Това, което може да ви накара да страните от евтини зарядни, е липсата на убеденост какви материали и кабели са използвани в тях.

 Продължава на следваща страница…

Провери също

камери смартфони

Пет страхотни иновации при смартфоните от последните пет години

Светът на смартфоните се разви сериозно през последните пет години. Ето някои от най-големите технологични …