сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Митове свързани с батериите на смартфона

Митове свързани с батериите на смартфона

Много е възможно да чуете различни съвети свързани с това как да ползвате смартфона си. И докато някои от тях не са лишени от смисъл, други такива са откровени митове.

Ето пет разпространени мита, свързани с живота на батерията на вашето устройство, или нейната издръжливост.

Според много хора не е добре да използвате смартфона си, докато той се зарежда

Това не е вярно. Правейки това, по абсолютно никакъв начин не застрашавате батерията на смартфона. Това което ще се случи като ефект обаче, е по-бавното зареждане на устройството.

Вижте още: Най-, най-, най-… при смартфоните

Винаги зареждайте батерията си напълно и не го правете, освен ако батерията не е паднала напълно

Това важеше за миналото. Преди години, за да се запази стандартния капаците на батериите, се налагаше този начин на ползване. Според специалистите от Green Batters обаче, правилото е в сила само за батериите тип NiMH и NiCD.

make-your-smartphone-battery-last-longer-136392526648503901-140808144902

Съвременните батерии са литиево-йонни, което не изисква да бъдат зареждани напълно, или да бъдат напълно разреждани. Нещо повече, повечето от тези батерии напрактика се представят по-добре, ако зарядът им не се използва докрай, преди да бъдат отново заредени.

Според редица изследвания, литиево-йонните батерии си имат своя капацитет на живот. Той се определя в границите на между 500 и 1 500 цикъла на пълни зареждания.

Ето защо по-логично изглежда да зареждате смартфона си по-често, когато батерията е с капацитет в границите на между 30 и 50%. Така ще увеличите живота й.

Трябва да използвате само оригинални зарядни на производителя на вашето устройство

Не е ясно откъде този мит става така широко разпространен. Възможно е нещо общо с това да имат производителите на смартфони.

13cas smarphone di laptop

Изследвания сочат, че няма значение кой е производителя на зарядното, стига да е със същата мощност и заряд, подходяща за вашия смартфон.

Това, което може да ви накара да страните от евтини зарядни, е липсата на убеденост какви материали и кабели са използвани в тях.

 Продължава на следваща страница…

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …