понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Пет начина да мислите като богат

Пет начина да мислите като богат

Не веднъж сме споменавали, че богатите и успешните се отличават с определени общи черти и начин на мислене, съдействали им да забогатеят. Ето пет такива:

богаташи

1. Мислят за парите, като за игра

Богатите възприемат парите като игра на изчисления, за какво да харчат и къде да инвестират. Богатите обичат да печелят, поради което те се стремят да се усъвършенстват в играта, за да се справят по-добре. Те се учат и израстват.

Средностатистическите хора изпадат в паника, когато срещнат затруднения в работата си и в своите финанси, защото за тях парите имат съвсем друга стойност.

2. Поставят си големи цели

Богатите хора винаги си поставят големи, понякога дори нереалистични на пръв поглед цели. Те обаче, не се съмняват нито за момент, че могат да ги постигнат, което често е в основата на успеха им. Обикновените хора си поставят малки цели и затова не успяват да надскочат себе си, дори и да ги постигнат.

3. Страхът не е опция

смелост

Една от най-значимите емоции, които възпрепятстват хората да тръгнат по „пътя към богатството“ е страхът. Богатите са „блокирали“ това чувство. Дали се провалят по пътя? Разбира се…

Но липсата на страх ги кара да вървят непоколебимо по пътя към целта, като в същото време, дори и да се провалят, не се отказват.

4. Смятат, че заслужават да са богати

Богатите смятат, че заслужават да са богати. Друга сериозна пречка по „пътя към богатството“ на хората от средната класа е усещането им, че не заслужават да са богати. Те изпитват някаква вина, когато постигнат определени финансови успехи.

5. Парите са им приятели

За разлика от повечето хора, за които да говорят за пари е тема „табу“, богатите не се притесняват да говорят за това. Нещо повече, парите са им приятели. Те също така обаче са осъзнали, че парите не са всичко и сами по себе си, не се равняват на щастие.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *