петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Пет начина на мислене, за да спестявате успешно

Пет начина на мислене, за да спестявате успешно

Хората, които са успешни в това да спестяват се отличават с общи качества. Те винаги изглежда, че разполагат с достатъчно средства, не само за да посрещат текущите си нужди, но и непредвидени разходи. Ако искате да приличате на тях, ето някои от техните отличителни черти, от които можете да се поучите.

1. Те спестяват 15-20% от дохода си

Приоритет за тези хора е да заделят ежемесечно значителна част от бюджета си в спестовните си сметки. Това обикновено е свързано с по-големи лишения от други неща.

спестяване

„Трябва да спестявате 15 до 20% от месечния си брутен доход“, съветва Джей Хочейсър, сертифициран финансов анализатор и президент на Hochheiser & Deutch. „От всяка заплата, от всеки допълнителен доход, трябва да заделяте между 15 и 20%, преди данъци и такси“, допълва още експертът.

2. Те плащат първо на себе си

Хочейсър коментриа, че често вижда клиентите му да загърбват едно от най-важните фундаментални правила в спестяването – да плащат първо на себе си.

инвестирайте в себе си

Понякога следването на този принцип може да е трудно, но ако си го наложите бързо ще свикнете с него. А веднъж свикнали, това ще ви отвори огромни възможности, според финансовия консултант.

3. Следят разходите си

Спестовните хора, не само ограничават разходите си, но и ги следят отблизо. Те винаги имат точна представа за какво са изхарчили средствата си през месеца и имат навика обстойно да преглеждат разходите си, за да видят къде са изхарчили повече от необходимото.

харчене на пари

„Преминете през направените през месеца покупки и си задайте въпроса, наистина ли сте имали нужда от всички от тях“, съветва Трейди Лейдър, сертифициран финансов консултант.

След това напишете финансовите си цели, за да знаете за какво спестявате. Направете ги конкретни – за тримесечие, за година, за пет години. Само това, че ще напишете целите си, само по себе си повишава шансовете ви да ги достигнете, смята още Лейдър.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *