вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Пет неща от детството ви, които определят вашата същност

Пет неща от детството ви, които определят вашата същност

Има определени събития настъпили във вашето детство, които до голяма степен могат да предопределят това, което сте към днешна дата, смятат психолозите. Ето пет такива:

Отношението на родителите ви към вас

забавления

На първо място е отношението на родителите. Това как са се държали родителите ви с вас, може до голяма степен да предопределя, емоционалните ви отношения с членовете на вашето семейство, когато вече сте пораснали.

Изследване от 2007-ма година сочи, че здрава връзка между децата и техните бащи, до голяма степен предопределя възможността да се поддържат добри интимни отношения с партньора на по-късен етап.

Гледането на телевизия

tv

Да се гледа телевизия от бебета и малки деца, може да е много вредно. Това до голяма степен може да намали шансовете ви за продуктивно учене, на по-късен етап от живота ви.

Изследвания сочат, че когато майка и дете гледат телевизия заедно, тяхната комуникация е много по-слабо продуктивна, в сравнение с това да си играят, или да четат книжки заедно.

Сексуално насилие

Деца преживели сексуално насилие, са много по-склонни към затлъстяване в зряла възраст. Изследване сочи, че жени, подлагани на подобен род насилие е с 27% по-вероятно да страдат от затлъстяване, като възрастни.

За мъжете, процентът е дори по-висок. При тях вероятността от затлъстяване е с 66% по-висока.

Физическо насилие

Деца, които са били системно тормозени в ранна детска възраст е много по-вероятно да страдат от напрегнатост и депресии, когато пораснат. В допълнение те е много по-вероятно да не следват висше образование и да попадат в по-ниските доходни групи.

Малтретирани

Деца, които са били малтретирани от своите родители е два пъти по-вероятно да развият постоянна депресия в своята зряла възраст.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *