понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Пет неща, които да направите преди да се пенсионирате

Пет неща, които да направите преди да се пенсионирате

Както вече не веднъж сме споменавали, за да се радвате на нормален стандарт на живот след като напуснете активния си трудов живот, трябва да започнете да пестите възможно най-рано и да търсите нормални нива на капитализиране на вашите спестявания.

Ето колко трябва да сте спестили за пенсиониране на всяка една възраст

Сега ще погледнем към нещата, които е добре да си поставите за цел да свършите, преди настъпване на пенсионна възраст, за да се радвате на спокойни старини.

Направете големите планирани покупки

онлайн пазаруване

Ако са ви останали по-големи значителни по размер покупки, като например, автомобил, ремонт на банята, или кухнята, добре е да ги направите преди да излезете в пенсия. И макар, този род разходи, да е много вероятно да натоварят бюджета ви, докато работите, помислете си, че когато трудовия ви доход „пресъхне“, може да е невъзможно да ги направите.

Изплатете дълговете си

Добре е всичките ви задължения, да са с матуритет до настъпване на пенсионната ви възраст. Ако все пак, някои от тях, прехвърлят тази възраст, направете си план, как да се справите с тях предсрочно. Не прехвърляйте задължения, отвъд пенсионирането ви, защото тогава те ще ви тежат съвсем по различен начин.

Планирайте заедно с половинката си

Добре е пенсионните ви планове да са споделени с вашия спътник в живота и да са общи. По този начин, ще можете да стигнете два пъти по-лесно до целта и намалявате рисковете от възникване на непредвидени спорове, в един по-късен етап от живота си.

Направете си бюджет

бюджетиране

Добре е да имате примерен бюджет, за времето след като се пенсионирате. Така ще имате много добър поглед върху очаквания ви доход и дали той ще е достатъчен за покриване на планираните разходи. Оставете си малко резерв, за непланирани събития.

Говорете с финансов консултант

Ако планирането не е най-силната ви страна, то не се колебайте да ползвате услугите на професионален финансов консултант. Това от една страна ще ви даде увереност, че можете да се пенсионирате спокойно, от друга ще получите градивна критика относно начина ви на живот и какво трябва да промените в него, за спокойни старини.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *