вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Пет по-добри (евтини) смартфона, които да предпочетете пред iPhone SE

Пет по-добри (евтини) смартфона, които да предпочетете пред iPhone SE

От днес Apple приема поръчки за новопредставения си 4-инчов модел iPhone SE. Въпросът, който най-вероятно възниква в потребителите е – струват ли си над 700 лева (400 долара) за смартфон с подобни характеристики и компактен размер.

Ето няколко предложения в този ценови диапазон, на смартфони, които предоставят далеч повече, за същите пари (или по-малко)

1. Samsung Galaxy S6

44

С излизането на седмата серия на модела, се наблюдава сериозен спад в цената на неговия предшественик. При цена от около 760 лева, можете да закупите модела Galaxy S6 с 32 GB вътрешна памет.

Той се отличава с последната версия Android 6.0, както и 5.1-инчов дисплей с резолюция 2 560 х 1 440 пиксела. Камерата му е 16-мегапикселов, а процесорът е изключително мощен с честота от 2.1 GHz.

Сред основните му недостатъци са липсата на водоустойчивост и слот за разширяване на паметта, за разлика от седмата серия на модела. Въпреки това, устройството предоставя много стойност за същата цена, като тази на малкия iPhone.

2. LG G4

545

Казаното за горния модел важи с пълна сила и тук. След представянето на петата серия от модела, настоящата регистрира сериозно понижение в цената. Макар разполагащ с 5.5-инчов дисплей, смартфонът е много компактен, благодарение на минималните си граници.

Отличава се със стилен кожен гръб, който го отличава от почти всички останали смартфони на пазара. Мощен процесор, и добра камера, са другите му отличителни характеристики. По отношение на цената, той може да бъде закупен срещу 628 лева, за модела с 32 GB вътрешна памет.

3. Nexus 5X

423

Този модел може и да не е така компактен, както новия iPhone, но пък за сметка на това се отличава с далеч по-ниска цена, стартираща от 548 лева за 16 гигабайтовата му версия. Моделът разполага още с изключително бърз сензор за пръстови отпечатъци, както и много добър процесор и камера.

4. Xiaomi Mi 5

67

С цена от около 300 долара в Китай и близо 400 долара на международните пазари, това е най-евтиният смартфон с новия чип Snapdragon 820, определен като най-производителния чип на пазара в момента. Смартфонът разполага с отлична камера с оптична стабилизация и много добър дисплей.

5. Samsung Galaxy Alpha

678

Този близо двугодишен модел, маркирал прехода към по-висококачествени материали и дизайн при смартфоните на Samsung бе първоначално надценен. Към момента обаче, при цена близо наполовина на тази на новия iPhone, той определено може да се приеме също като по-добра негова алтернатива.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *