неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Пет типажа, обречени на неуспех в предприемачеството

Пет типажа, обречени на неуспех в предприемачеството

Предприемачеството е неизследвана територия за повечето хора, които се насочват към него. Всеки сам трябва да намери пътя пред себе си, съветват специалисти. Има обаче определено поведение, което до голяма степен предопределя неуспеха ви.

Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен

Когато следвате страстта си, много важно е да знаете, не само какво трябва да правите, но и какво трябва да не правите, по пътя към успеха. Това съветват специалистите.

Авторът и предприемач Стефани Синклеър, посвещава последните десет години от живота си в опити да помогне на предприемачите да бъдат успешни и да намерят пътя към успеха.

Благодарение на опита си, Синклеър, която има собствена бизнес- и консултанска-компания, започва лесно да разпознава факторите, които отличават успешните от неуспешните предприемачи.

В книгата си „Млъкни и си свърши работата“, Синклеър отличава пет типа хора, които най-вероятно няма да успеят.

мечтател

“Мечтателят, често е част от всеки нас. Той иска повече и знае, че може да го има“, обяснява Синклеър. „Той има възможност да убеждава другите, но дотук приключва всичко.“

Освен, ако не приемете конкретни мерки и действия и не преминете към осъществяване на вашите цели, няма да постигнете мечтите си, смята авторът.

наблюдател

“Наблюдателят е човек, който гледа какво другите правят. Те никога не коментират и не участват, със сигурност не предприемат никакви действия да променят статуквото си“.

Никога няма да сте напълно готови. Ако чакате подходящото време да настъпи, можете да изтървете шанса си, съветва Синклеър. Вместо това действайте. Започнете с малки стъпки, крачка, след крачка.

завист

“Дори и добрите хора, често завиждат на другите. Те изпитват гняв и завист към успеха на заобикалящите ги“, смята авторът.

Завистта е враг на успеха. Ако усещате, че завиждате на някой, направете това – учете се от успаха му и тръгнете по пътя към своя собствен.

песимист

“За песимиста е по-добре да не е опитал, отколкото да пробва и да се провали“, смята Синклеър.

Страхът от провал, може да ви парализира. Попитайте се обаче – „Какво е най-лошото нещо, което може да се случи?“. Така ще видите, че нещата далеч не са толкова лоши, колкото изглеждат.

съдиш

“Ако съдите често другите, много е възможно да се страхувате, че и другите могат да ви съдят“, коментира Синклеър.

Какво съветва предприемачите, изпълнителният директор на Google

Често ние самите сме си най-лошите врагове. Да следвате целите си обаче, често може да ви спечели по-скоро уважението на другите, отколкото тяхната ненавист, съветва авторът.
На последно място, важно е да помните, че не се раждате в една от тези категории. Сам избирате да сте сред тях. Поради това сами можете да изберете и да ги напуснете.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Един коментар