вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Петте града с най-голям ръст в цените на имотите последната година

Петте града с най-голям ръст в цените на имотите последната година

Чудите се в кои световни мегаполиси имотите поскъпнаха с най-много през последната една година? От консултантската агенция Knight Frank дават отговор на този въпрос:

5. Пекин, Китай – 17.6%

bejing

Пекин продължава да се разраства и да привлича интереса на инвеститорите. Мощният ръст в икономиката на града инициира ръст от 17.6% в цените на недвижимите имоти в китайската столица. В същото време продължаващите инвестиции в имоти там, не дават признаци за забавяне на темповете си.

4. Нанджинг, Китай – 17.8%

nanjing-008

С население от близо 8 милиона души (или повече от цялото население на България), този голям мегаполис е едно от най-големите пристанища в света. Цените на имотите там, добавиха само през август 3.4% към стойността си на месечна база. В допълнение кредитния бум в Китай, прави покупките на имоти предпочитана инвестиция.

3. Истанбул, Турция – 19.6%

истанбул

Всички сме чували за бума в цените на имоти в южната ни съседка през последните няколко години. Той не проявява признаци на забавяне, като е един от най-нагорещените пазари на имоти в света.

2. Шанхай, Китай – 30.5%

шанхай

Няма как финансовият център на Китай да не е повлиян от бума в цените на имотите в страната. Имотите в Шахнай са едни от най-недостъпните в света, когато се съпоставят с дохода на населението.

1. Шенцен, Китай – 62.5%

shenzhen

Не е изненадващо, че лидер в класацията отново е китайски мегаполис. Разположен точно срещу Хонконг, интересът към пазари на имоти в града, оформящ се като технологичен хъб, расте с пълна сила. Той се очертава като „китайската силициева долина“ и нищо чудно да последва съдбата на Сан Франциско, по отношение на недостъпността на имотите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *