неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / Петте града с най-голям ръст в цените на имотите последната година

Петте града с най-голям ръст в цените на имотите последната година

Чудите се в кои световни мегаполиси имотите поскъпнаха с най-много през последната една година? От консултантската агенция Knight Frank дават отговор на този въпрос:

5. Пекин, Китай – 17.6%

bejing

Пекин продължава да се разраства и да привлича интереса на инвеститорите. Мощният ръст в икономиката на града инициира ръст от 17.6% в цените на недвижимите имоти в китайската столица. В същото време продължаващите инвестиции в имоти там, не дават признаци за забавяне на темповете си.

4. Нанджинг, Китай – 17.8%

nanjing-008

С население от близо 8 милиона души (или повече от цялото население на България), този голям мегаполис е едно от най-големите пристанища в света. Цените на имотите там, добавиха само през август 3.4% към стойността си на месечна база. В допълнение кредитния бум в Китай, прави покупките на имоти предпочитана инвестиция.

3. Истанбул, Турция – 19.6%

истанбул

Всички сме чували за бума в цените на имоти в южната ни съседка през последните няколко години. Той не проявява признаци на забавяне, като е един от най-нагорещените пазари на имоти в света.

2. Шанхай, Китай – 30.5%

шанхай

Няма как финансовият център на Китай да не е повлиян от бума в цените на имотите в страната. Имотите в Шахнай са едни от най-недостъпните в света, когато се съпоставят с дохода на населението.

1. Шенцен, Китай – 62.5%

shenzhen

Не е изненадващо, че лидер в класацията отново е китайски мегаполис. Разположен точно срещу Хонконг, интересът към пазари на имоти в града, оформящ се като технологичен хъб, расте с пълна сила. Той се очертава като „китайската силициева долина“ и нищо чудно да последва съдбата на Сан Франциско, по отношение на недостъпността на имотите.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *