четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Петте най-скъпи автомобила в света

Петте най-скъпи автомобила в света

Най-скъпите автомобили в света отиват далеч отвъд света на автомобилизма – те са произведения на изкуството.

До голяма степен високата им цена се определя не само от вложените материали и технологичните достижения, но и от факта, че те са изключително редки, а производството им, обикновено e ограничено до много малка серия.

Вижте още: Най-добрите нови автомобили за инвестиция, губят най-малко от стойността си

Ето и кои са най-скъпите автомобили в света.

Koenigsegg CCXR Trevita

Цена – 4.8 милиона долара

1

Сигурно си мислите, че ако имате близо пет милиона долара няма да ги дадете за автомобил, още по-малко за не толкова популярна марка.

Защо цената е толкова висока?

Без да се преувеличава, колата е обсипана от диаманти… а диамантите не са евтини.

Вижте още: Автомобилите с най-голям шанс за 320 000 км.

Отвъд диамантите, под капака на шведския производител на суперавтомобили, се открива V8 двигател с мощност от 1 0004 конски сили.

Трябва да споменем, че от този модел са произведени само три автомобила, единият от които е в колекцията на най-богатия спортист Флойд Мейуедър.

Lamborghini Veneno

Цена – 4.5 милиона долара

ламборджини

Популярният производител на спортни автомобили заема второ място, като изостава с малко зад лидера. Този модел бе създаден за честването на 50-годишния юбилей на италианската компания.

Суперавтомобилът изглежда като от друга планета. Той се отличава с 6.5-литров V12-двигател с мощност от 740 конски сили. Вдига от нула до 100 км. ч. за 2.8 секунди, като максималната му скорост е ограничена на 352 км. ч.

Само три автомобила от серията бяха произведени, което я прави и толкова ценна. Всъщност за двете години и половина от съществуването й, цената се покачва със 150%. Един от автомобилите бе продаден на търг срещу сумата от 11.1 милиона долара.

W Motors Lykan Hypersport

Цена – 3.4 милиона долара

Lykan_HyperSport

Суперавтомобилът се произвежда от базираната в Бейрут W Motors. За първи път арабски автомобилостроител се изправя като конкуренция на световните марки на такова високи ниво.

Освен всичко, автомобилът изглежда като предмет на изкуството. Вратите са с инкрустирани диаманти, като той е предназначен разбира се за арабския свят. Мощността е 770 конски сили, произвеждани от 3.7-литровия битурбо двигател.

От 0 до 100 км/ч се ускорява само за 2.8 секунди, а максималната скорост е 390 км/ч (повече от ламборджинито по-горе).

В допълнение, колата върви с 24-часово обслужване и часовник Cyrus Klepcys за 200 000 долара. Фаровете са инкрустирани с диаманти, а по кожените седалки има бродерии с 24-каратово злато.

Bugatti Veyron (версия Mansory Vivere)

Цена – 3.4 милиона долара

Geneva-2014-Bugatti-Veyron-Vivere-Mansory_7

Тази специална разработка е с мощност от 1200 конски сили и разполага с обновен дизайн и кабина. Автомобилът може да вдига 406 километра в час.

Pagani Huayra BC

Цена – 2.6 милиона долара

rh_huayrabc-157

Това е последният модел на марката и последовател на модела Zonda. Хорасио Пагани е нещо като Стив Джобс за автомобилния свят.

Този автомобил се отличава с V12-двигател от AMG с мощност от 789 конски сили. От модела са произведени само 20 бройки, като според много класации, това е един от най-красивите автомобили, правени някога.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …