петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Няколко неща, за които задължително трябва да преговаряте

Няколко неща, за които задължително трябва да преговаряте

Би било истинска лудост да не преговаряте за някои неща в живота си, съветват финансови експерти. Ето за кои си струва да поискате по-добра цена:

Заплата и социални придобивки

Тъй като най-вероятно ще разчитате на размера на заплатата си, за да покривате основните си разходи за живот, размерът й е критичен.

преговори заплата

В допълнение, това което договорите в началото, може да е размерът й през следващите няколко години, така че не бъдете срамежливи да си поискате.

Социалните придобивки, са другото нещо, което трябва да обсъдите с бъдещия си работодател, преди да подпишете договора си за назначение.

Лихвите и таксите по кредитните ви карти, лихвите по кредитите

Вижте още: Поискайте си от банката и ще ви се даде

Според данни на изданието CreditCards.com осем от десет държатели на кредитни карти, които са поискали намаляване на лихвите по издадените им карти, са ги получили.

savings

Потребителите, които не са особено доволни от високия си годишен процент на разходите могат просто да вдигнат телефона и да звъннат в кол-центъра на картоиздателя си или да посетят някой клон на банката издател, с молба за намаляването му.

Помислете по следния начин, ако шансовете ви да спечелите от лотарията са 80%, бихте ли пропуснали да участвате? Най-вероятно не…

Защо тогава да не се възползвате от възможността да пестите определена сума пари всеки месец?

Обикновено средната такса за закъсняване с вноската е 38 долара, но разходите които се спестяват от потенциалното намаляване на годишния процент на разходите са далеч повече.

Например, ако имате 5 000 лева баланс по вашата кредитна карта и плащате 150 лева на месец при годишен процент на разходите от 15%, вие ще платите над 850 лева по-малко под формата на лихви за година от това, ако годишният процент на разходите ви е 20%. Сумата не е лоша нали?

Наемът, продажната цена на имота…

Разходите за подсигуряване на имот са основни в бюджета на всяко едно домакинство. Затова не се стеснявайте да се опитвате да го намалите. С годините, спестените суми могат да се превърнат в сума, която сериозно да ви изненада.

Serge Khoury, left in blue shirt - one of the partners at Clovis. Dean Iacozetti, right, in gray jacket and mouth open - he is in corporate development.

Дали ще е по отношение на наема или на покупната цена на имот, поискайте от наемодателя/продавача, по-ниска цена. Вижте докъде е склонен да намали и тогава се съгласете.

Сметките ви

Преговаряйте за всичко. Не ви харесват високите такси на мобилния оператор или повишените такива за кабела телевизия – преговаряйте.

Ако не ви намалят цената, оглеждайте се за по-изгодни оферти от конкурентите. Този начина на мислене, веднъж изграден, ще ви помогне да „живеете под възможностите си“ или основния съвет на богатите за това как се забогатява.

Всяка по-голяма по размер покупка

Всеки път, когато извършвате по-голяма покупка, било то нов автомобил (което между дрогото е една от най-лошите възможни), нов телевизор или лаптоп, винаги е добре да потърсите по-ниска цена. Ако не ви направят отстъпка, потърсете на друго място…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …