понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Петте страни, където е най-сигурно и евтино да се пенсионираш

Петте страни, където е най-сигурно и евтино да се пенсионираш

За пенсионерите са важни две неща – животът да е евтин и сигурността да е гарантирана. Ето петте държави, които в най-голяма степен отговарят на посочените критерий:

Класацията е направена на база на индексът за спокойствие в различните страни – 2016 Global Peace Index, покриващ 163 страни, или 99.6% от световното население.

Четирите най-важни неща, които да направите преди пенсиониране?

Другата взета в предвид стойност е индексът за разход на живот „Cost of Living Index“, следящ цените на потребителските стоки (съотнесени към цените в Ню Йорк) и без да се включват разходите за наем и ипотека.

Ако една държава има индекс на цените от 80%, то това означава, че цените са с 20% по-ниски в сравнение с тези в Ню Йорк. Ето и къде пенсионерите живеят най-добре.

1. Австрия

stock-photo-st-stephens-church-112868985-1

Global Peace Index Rank: 3/163
Cost of Living Index: 50.97

Страната се приема от много хора като „алтернатива на Швейцария“. Спокойствието е значимо, а стандарта на живот е висок. В допълнение идват и цените, които са наполовина на тези в Ню Йорк. Пенсионерите ще се радват още на високо качество на здравеопазването и перфектна инфраструктура.

2. Австралия

z9658760Q,Australia---fot--Michal--Perek--Pernach

Global Peace Index: 15/163
Cost of Living Index: 63.20

След четири години пребиваване в страната можете да получите „постоянна виза“. Благодарение на силния щатски долар, спрямо австралийския, страната става все по-евтина за живот, особено за жителите на Азия, чиито валути са обвързани с долара.

3. Чехия

castillo-praga-atardecer

Global Peace Index: 6/163
Cost of Living Index: 24.81

Чехия е известна като „световната столица със замъците“ на света. Има над 2000 такива. Насочващите се към страната чуждестранни пенсионери се увеличава, но все още със сравнително слаби темпове.

А трябва да се има в предвид, че освен много миролюбива Чехия се отличава и с изключително ниски цени – със 75% по-ниски от тези в Ню Йорк.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *