четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Актуални / Петте страни, където е най-сигурно и евтино да се пенсионираш

Петте страни, където е най-сигурно и евтино да се пенсионираш

За пенсионерите са важни две неща – животът да е евтин и сигурността да е гарантирана. Ето петте държави, които в най-голяма степен отговарят на посочените критерий:

Класацията е направена на база на индексът за спокойствие в различните страни – 2016 Global Peace Index, покриващ 163 страни, или 99.6% от световното население.

Четирите най-важни неща, които да направите преди пенсиониране?

Другата взета в предвид стойност е индексът за разход на живот „Cost of Living Index“, следящ цените на потребителските стоки (съотнесени към цените в Ню Йорк) и без да се включват разходите за наем и ипотека.

Ако една държава има индекс на цените от 80%, то това означава, че цените са с 20% по-ниски в сравнение с тези в Ню Йорк. Ето и къде пенсионерите живеят най-добре.

1. Австрия

stock-photo-st-stephens-church-112868985-1

Global Peace Index Rank: 3/163
Cost of Living Index: 50.97

Страната се приема от много хора като „алтернатива на Швейцария“. Спокойствието е значимо, а стандарта на живот е висок. В допълнение идват и цените, които са наполовина на тези в Ню Йорк. Пенсионерите ще се радват още на високо качество на здравеопазването и перфектна инфраструктура.

2. Австралия

z9658760Q,Australia---fot--Michal--Perek--Pernach

Global Peace Index: 15/163
Cost of Living Index: 63.20

След четири години пребиваване в страната можете да получите „постоянна виза“. Благодарение на силния щатски долар, спрямо австралийския, страната става все по-евтина за живот, особено за жителите на Азия, чиито валути са обвързани с долара.

3. Чехия

castillo-praga-atardecer

Global Peace Index: 6/163
Cost of Living Index: 24.81

Чехия е известна като „световната столица със замъците“ на света. Има над 2000 такива. Насочващите се към страната чуждестранни пенсионери се увеличава, но все още със сравнително слаби темпове.

А трябва да се има в предвид, че освен много миролюбива Чехия се отличава и с изключително ниски цени – със 75% по-ниски от тези в Ню Йорк.

Продължава на следваща страница…

Провери също

печалба

Бягайте като „дявол от тамян“, когато чуете това от финансовия си консултант

Има някои фрази, които трябва да задействат „червената ви лампа“, когато чуете от „пазарни експерти“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *