неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Плановете на Volkswagen за възраждане

Плановете на Volkswagen за възраждане

По време на специална конференция, водещият европейски производител на автомобили – Volkswagen, представи плановете си за възраждане и излизане от кризата във връзка със скандала с дизеловите й автомобили в САЩ.

Хърбърт Дийс, ръководител на дивизия в компанията, показа плановете за трансформация до 2025-та година. Те включват фундаментална промяна. „Само няколко неща ще се запазят същите“, коментира Дийс, по време на конференцията.

Volkswagen представи революционния си електромобил

Големите залози ще са върху електрически автомобили, както и автономни автомобили.

volkswagen

В допълнение, немската компания отделя сериозно внимание за догонване на конкурентите си на щатския пазар. В момента групата държи пазарен дял от едва 1.8% от щатския пазар, като изостава сериозно зад конкуренти като General Motors, Ford, Fiat Chrysler и Toyota.

За да завоюва по-голяма част от апетитния, но много конкурентен щатски пазар, немската компания планира пускането на модели, които в по-голяма степен отговарят на спецификата на този пазар. Това включва SUV-автомобили, както и електрически такива. Последните ще започнат да се произвеждат в САЩ до 2021-ва година.

„В продължение на години, липсваше концепция за щатския пазар“, коментира Дийс. „Много често предлагането там не е било адекватно и не е отговаряло на пазарните трендове“, допълва още експерта.

Volkswagen очаква също така до 2025-та година да продава 3 милиона електрически автомобила, заедно с подразделенията си Seat и Skoda.

Сериозно внимание и инвестиции ще отделят от VW през следващите години за софтуерните разработки, програмите за споделяне на автомобили и автономните автомобили, коментираха още от там по време на конференцията. Компанията планира да направи сериозна инвестиция и за производство на собствени батерии.

Компанията планира и сериозно преструктуриране. В края на миналата седмица, тя обяви, че ще елиминира 30 000 работни места, 23 000 от които в Германия. От там планират да разкрият 9 000 нови работни места, основно в сектора на новите технологии.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *