вторник , февруари 21 2017
Начална Страница / Актуални / Плановете на Volkswagen за възраждане

Плановете на Volkswagen за възраждане

По време на специална конференция, водещият европейски производител на автомобили – Volkswagen, представи плановете си за възраждане и излизане от кризата във връзка със скандала с дизеловите й автомобили в САЩ.

Хърбърт Дийс, ръководител на дивизия в компанията, показа плановете за трансформация до 2025-та година. Те включват фундаментална промяна. „Само няколко неща ще се запазят същите“, коментира Дийс, по време на конференцията.

Volkswagen представи революционния си електромобил

Големите залози ще са върху електрически автомобили, както и автономни автомобили.

volkswagen

В допълнение, немската компания отделя сериозно внимание за догонване на конкурентите си на щатския пазар. В момента групата държи пазарен дял от едва 1.8% от щатския пазар, като изостава сериозно зад конкуренти като General Motors, Ford, Fiat Chrysler и Toyota.

За да завоюва по-голяма част от апетитния, но много конкурентен щатски пазар, немската компания планира пускането на модели, които в по-голяма степен отговарят на спецификата на този пазар. Това включва SUV-автомобили, както и електрически такива. Последните ще започнат да се произвеждат в САЩ до 2021-ва година.

„В продължение на години, липсваше концепция за щатския пазар“, коментира Дийс. „Много често предлагането там не е било адекватно и не е отговаряло на пазарните трендове“, допълва още експерта.

Volkswagen очаква също така до 2025-та година да продава 3 милиона електрически автомобила, заедно с подразделенията си Seat и Skoda.

Сериозно внимание и инвестиции ще отделят от VW през следващите години за софтуерните разработки, програмите за споделяне на автомобили и автономните автомобили, коментираха още от там по време на конференцията. Компанията планира да направи сериозна инвестиция и за производство на собствени батерии.

Компанията планира и сериозно преструктуриране. В края на миналата седмица, тя обяви, че ще елиминира 30 000 работни места, 23 000 от които в Германия. От там планират да разкрият 9 000 нови работни места, основно в сектора на новите технологии.

Провери също

декантер

Пет предмета, които всеки любител на виното трябва да притежава

Обичате виното? Със сигурност не сте единствени… Ето някои предмети, които задължително трябва да притежавате, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *