вторник , декември 12 2017
Начална Страница / Актуални / Политиките на централните банки не доведоха до очакваните резултати

Политиките на централните банки не доведоха до очакваните резултати

Финансовата криза от 2008-ма година, все още тегне над световните икономики. Отговорът на централните банки на кризата, бе намаляване на лихвите до рекордно ниски нива и програми за стимулиране на финансовата система, с обратно изкупуване на активи.

Нужна е радикална промяна на политиките на централните банки?

И докато, тези действия, инициираха силно повишение в цените на акциите и облигациите, те не доведоха до желания ефект, спрямо реалната икономика.

Бумът на фондовите пазари, не бе съпътстван с повишение с подобна амплитуда от страна на заплащането и повишение в инфлацията.

Питър Опенхаймър, ръководител на звеното за глобални инвестиции в щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, показва описаното дотук с една проста графика, сочеща липсата на връзка между финансовия и реалния свят.

587357eedd08953f208b477f-905

В дясната част на графиката, се вижда реалното изражение на инфлацията за реалната икономика. Заплатите, потребителските цени, цените на имотите и суровините или се запазват без съществена промяна, или се понижават, коментира още експертът.

В лявата част на графиката, цените на финансовите активи се повишават сериозно. Т.e. налице е дефлация в реалния свят и сериозна инфлация при цените на финансовите активи.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *