четвъртък , юни 29 2017
Начална Страница / Актуални / Ако искате високоплатената работа, трябва да имате тези качества

Ако искате високоплатената работа, трябва да имате тези качества

Ако термини като SQL, Python и JavaScript не ви говорят нищо, то може би е време да промените това.

Близо половината от най-добре платените позиции в САЩ, или тези с годишно възнаграждение над 57 000 долара, изискват от кандидатите някакво ниво на умения за програмиране.

Най-високо платените професии в САЩ

Това става ясно от анализ на близо 26 милиона работни позиции, обявени от работодателите в САЩ през този месец, изследвани от консултантската компания Burning Glass и Oracle Academy.

На кратко казано, програмирането казва на компютрите какво да правят, а програмните езици като SQL, Java, JavaScript, C+ и Python са изключително търсени в момента.

програмиране

“Компютрите заемат все по-голяма част от всяка една индустрия“ се казва в направения анализ. Така, че напълно нормално е кандидати, с познания за програмиране да са много търсени, включително и в сектори, които се смята, че нямат нищо общо с технологиите.

“Да имат известни познания в областта на програмирането е изключително полезно за търсещите добре платена работа“, смята Джейк Лейн, анализатор в компанията LawnStarter. “Това може да им позволи в по-голяма степен да разбират задачите които им се възлагат и да са по-ефективни в комуникацията с другите отдели на компанията“, допълва още експертът.

„Макар и професионалната ми кариера да се разграничи от компютърните технологии, тези ми познания, ми дават сериозни предимства на пазара на труда“, коментира Анджела Копланд, специализирала компютърни технологии в института Rensselaer Polytechnic Institute в Ню Йорк. Тя впоследствие се насочва към кариера в областта на маркетинга.

Познанията й помагат по-добре да комуникира директно с разработчиците на софтуер и програмисти.

Експерти потвърждават, че компаниите не изискват изключително дълбоки познания по отношение на програмирането от своите кандидати. Наличието на базови такива обаче, им дават сериозни предимства пред конкурентите им за дадена позиция.

„Всеки в тази страна трябва да се научи как да програмира компютър, и да научи компютърния език, защото това ще ви научи как да мислите“, бе казал Стив Джобс в една от своите популярни речи.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *