неделя , юли 23 2017
Начална Страница / Актуални / Ето какво трябва да направите преди да започнете да инвестирате…

Ето какво трябва да направите преди да започнете да инвестирате…

Едно важно правило, което трябва да следвате задължително, преди да инвестирате гласи – закрийте всички ползвани кредитни карти (имаме предвид ползваните суми по тях). Едва тогава можете да продължите с инвестиционния процес.

Вижте още: Ако заделяте под 2 лева на ден, с малко късмет можете да станете милионер 

Защо ли?…

Защото, ако си мислите че можете да изкарвате по 16-20% доходност на година, то определено ние ще ви поверим и нашите пари да ги управлявате. Това на практика е лихвата която плащате по едни от най-скъпите кредитни инструменти на пазара.

А кредитните карти могат да са много „коварни“. С бонуси, игри и награди, тяхната цел е да ви карат да харчите непрекъснато и да ви държат максимално задлъжнели.

кредитна карта

Минималните погасителни вноски пък, са направени така, че да плащате почти и само лихвата, както и минимална част от главницата. Тоест да влезете в „спиралата на вечна задлъжнялост“, а ползваният лимит по кредитната карта да е максимален, за максимално дълъг период от време.

Никой не вини финансовите институции, че искат да изкарват над 15% годишно от вас, в свят на изключително ниски лихви, дори отрицателни в някои региони по света (еврозоната и Япония). Това ги прави печеливши дори и въпреки високия процент на лошите кредити.

Вижте още: 9 факта за парите, които ще са ви от полза цял живот

Единственият начин, по който трябва и може да ползвате лимита по кредитната си карта, е в рамките на гратисния период (в който не се начислява лихва), след което трябва да го възстановявате напълно. Ако не можете да правите това, то значи вие сте идеалната цел за всяка финансова институция, която иска да ви „зароби“.

Ако инвестирате средства, преди да сте закрили ползваните лимити по кредитната си карта и възнамерявате да поддържате баланса си дълго време, то значи вие си мислите, че можете да изкарвате поне 20% годишно (защото това ще е алтернативния разход по кредитната карта).

А знаете ли, че първоначална инвестиция от 10 000 лева и доходност от 20% годишно, биха се превърнали в над 383 000 лева за 20 години. Дали обаче, това е толкова просто…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …