понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / В какво инвестират младите американци?

В какво инвестират младите американци?

Всяко поколение избира една инвестиция, която смята за „актуална“. И докато за по-възрастните американци това са взаимните фондове, за младите – на възраст до 35-годишна възраст – това са индексните фондове, смята Дъглъс Кобак от Main Line Group Wealth Management. „Индексните фондове са станали синоним с инвестиране, за младите хора“, коментира още експертът.

Както припомня Кобак обаче, всеки инвестиционен клас си има своите предимства и недостатъци. „Трябва да си направите домашното, както по отношение на индексните фондове, така и за взаимните“, съветва експертът.

През последното десетилетие индексните фондове се радваха само на ръст в активите си, като се появиха много и най-разнообразни фондове, много от които могат да не издържат теста на времето, смята финансовият консултант.

В морето от предлагане на подобен род фондове, инвеститорите имат нелеката задача, да открият точно този фонд, който в най-голяма степен отговаря на техния рисков профил, смята Кобак.

etf

От началото на годината, традиционните взаимни фондове, са станали свидетел на отлив на капитали в размер на близо 153 милиарда долара, като в същото време, към индексните фондове са били насочени 142 милиарда долара, според данни на Morningstar (MORN).

Изследване на Charles Schwab сочи, че 41% от портфейлите на младите американци, на възраст между 18 и 35 години са насочени към индексни фондове, спрямо едва 25% за следващото поколение.

Добри ли са ливъриджните индексни фондове за вас?

В допълнение, изследването сочи още плановете на около 70% от младите американци, индексните фондове да съставляват основна част от техните инвестиционни портфейли.

Като начало, популярността на индексните фондове, се базира на ниските им комисиони. Те удържат средно 0.56% от средствата на инвеститорите, спрямо 1.18% за традиционните взаимни фондове.

Дори и активно управляваните индексни фондове, са с по-ниска разходна норма, от тази на взаимните, при ниво от едва 0.77%, спрямо 1.2% за активните взаимни фондове.

„Младите, най-вероятно са много чувствителни на тема комисиони, предвид на това, че толкова много се изписа за тях“, според Джордж Гаглиарди, финансов съветник и основател на Coromandel Wealth Management.

Второто основно предимство на индексните фондове, което ги прави предпочитани, е тяхната прозрачност. За разлика от взаимните фондове, които често са обвити в тайнственост по отношение на инвестициите им, при индексните фондове всичко е ясно.

„Всеки ден инвеститорите могат да погледнат към индексния фонд и знаят в какво са инвестирани средствата им“, споделя Гаглиарди. „Те не трябва да чакат тримесечните отчети, за да разберат в какво е инвестирал фонда им“, допълва още той.

В допълнение, индексните фондове се радват на по-добра ликвидност.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *