събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Чудите ли се защо премиум горивата са по-скъпи?

Чудите ли се защо премиум горивата са по-скъпи?

Забелязали ли сте каква е разликата между стандартните горива и премуим горивата? В ценово отношение всяко премиум гориво има разлика с поне 20-30 стотинки.

Днес можете да откриете горива с октаново число „98“ и дори „100“, но защо наистина са толкова скъпи, спрямо стандартните горива?

Петролът с тримесечен минимум, бензинът и дизелът с 7 и 10% по-скъпи

Според Патрик ДеХан (анализатор от GasBuddy) повишената цена е в следствие на по-сериозното търсене. Новите автомобили все по-често изискват по-високо октаново число и само с него доставят най-доброто си представяне.

премиум горива

Поради повишеното търсене, петролните компании започват да изчерпват своите запази и работят допълнително за произвеждането на по-чисто гориво, октанови бустъри и време за алкилиране.

Търсенето принуждава рафинериите да се преквалифицират, да променят технологията и да започнат да произвеждат премиум горива, повишавайки и производствената цена.

Същите не се продават с такава интензивност, както масовите горива и точно това допълнително оскъпява продукта, но експертът твърди, че тя ще се повиши, преди да се изравни.

Освен по-пълното изгаряне, съкратеното време за загряване и подобрената динамика, премиум горивата предпазват по-добре двигателя от нагари.

В дългосрочен план, тези горива могат да се окажат много по-икономични, а ако притежавате по-мощен двигател или такъв с принудително пълнене, премиум горивото е за вас.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *