събота , декември 10 2016
+500
Начална Страница / Актуални / Пшеницата предлага добри инвестиционни възможности?

Пшеницата предлага добри инвестиционни възможности?

Често, някои от най-добрите инвестиции са тези, които са „най-мразени“ в момента. Когато говорим за неприятни емоции сред инвеститорите, то може би те са сериозни при пшеницата.

При нива на търговия от 408.5 долара за сто бушела, на стоковите пазари в петък, на практика суровината не е особено далеч от най-ниската си цена за последните 10 години.

Това са едни от най-мразените суровини в момента

Т.е. инвеститорите, които биха рискували да се доверят на тази суровина, имат много добра отправна точка за поставяне на стоп за ограничаване на загубата – а именно при 10-годишния й минимум, който между другото е при ниво от 393 долара.

Или низходящ потенциал от 3.8%, спрямо цената на затваряне от миналия петък.

Ето и как изглежда графиката на суровината:

wheat

Както се вижда от графиката, в случай че настоящото дъно остане в сила, много е вероятно пшеницата да се насочи за тест на ключовото ниво на съпротива при ниво от 450 пункта, обозначено с червената линия.

И макар възходящия потенциал до там да не е лош, в размер на около 10%, истинският ръст за суровината, ще стане реалност, при потенциален пробив на посочената линия и трайно задържане над нея.

В такъв случай, нивото от 450 долара, би се превърнало в изключително силна подкрепа, от гледна точка на техническия анализ и може да станем свидетели и на по-нататъшно силно повишение на пшеницата.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на суровини на стоковите пазари

Plus500

Провери също

means

Само тези шест неща трябва да държите в портфейла си

Дръжте портфейла си тънък – това е едно от основните изисквания към всеки модерен мъж. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *