вторник , юли 25 2017
Начална Страница / Актуални / Пшеницата предлага добри инвестиционни възможности?

Пшеницата предлага добри инвестиционни възможности?

Често, някои от най-добрите инвестиции са тези, които са „най-мразени“ в момента. Когато говорим за неприятни емоции сред инвеститорите, то може би те са сериозни при пшеницата.

При нива на търговия от 408.5 долара за сто бушела, на стоковите пазари в петък, на практика суровината не е особено далеч от най-ниската си цена за последните 10 години.

Това са едни от най-мразените суровини в момента

Т.е. инвеститорите, които биха рискували да се доверят на тази суровина, имат много добра отправна точка за поставяне на стоп за ограничаване на загубата – а именно при 10-годишния й минимум, който между другото е при ниво от 393 долара.

Или низходящ потенциал от 3.8%, спрямо цената на затваряне от миналия петък.

Ето и как изглежда графиката на суровината:

wheat

Както се вижда от графиката, в случай че настоящото дъно остане в сила, много е вероятно пшеницата да се насочи за тест на ключовото ниво на съпротива при ниво от 450 пункта, обозначено с червената линия.

И макар възходящия потенциал до там да не е лош, в размер на около 10%, истинският ръст за суровината, ще стане реалност, при потенциален пробив на посочената линия и трайно задържане над нея.

В такъв случай, нивото от 450 долара, би се превърнало в изключително силна подкрепа, от гледна точка на техническия анализ и може да станем свидетели и на по-нататъшно силно повишение на пшеницата.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на суровини на стоковите пазари

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *