понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Психология на успеха

Психология на успеха

Искате ли да изкарвате пари? Финансовите пазари са правилното място за това. Ако чакате спестяванията ви да се повишават, докато стоят в банката, то не сте на правилния път. Не сте на правилния път и ако си мислите, че инвестициите на паричните пазари ще ви донесат добра доходност…

Всъщност, екшънът е на валутните пазари. Най-големите и ликвидни пазари в света. Пазарите, които работят 24 часа на ден, пет дни в седмицата. Пазарите, където парите никога не спят. На тези пазари се сбъдват мечтите на инвеститорите. Но не бива да забравяте, че на тези пазари можете да отбележите и сериозни капиталови загуби, ако подходите към тях високомерно, или без предварителна подготовка.

Преди да се впуснете на валутните пазари, трябва да научите как функционират те, кои са движещите сили на тях, как мислят успешните трейдъри. За да навлезете успешно в материята, може да се обърнете към бестселъра на Клиф Вахтел „Търгувай Форекс“. Книгата е обявена за най-добрата финансова книга на 2013-та година от изданието Fxstreet.com. Тя е еднакво добра, както за начинаещите, така и за напредналите трейдъри.

Ето и една подбрана глава от нея…

Психологията на трейдъра включва – притежаването на правилните нагласи към печеливши и губещи сделки; реалистични очаквания; познаване на вашето ниво на поносимост на риска; дисциплина; грешките, които сте склонни да направите и как да ги контролирате както и да ги компенсирате; държане на страха и алчността вън от търговските решения; дисциплина и смирение; за да намалите загубите и т.н.

Много книги покриват само тази тема, но трябва да имате още някои неща в предвид, пише авторът Клиф Вахтел в бестселъра „Търгувай Форекс”. Трябва да имате предвид следните нагласи и очаквания:

Виж как можеш да получиш БЕЗПЛАТНО бестселъра от тук!

Грижете се за вашия бизнес

Не е тайна, че голяма част, около 70% или повече, от Форекс трейдърите на дребно, които се провалят, действително дори не опитват сериозна търговия. Те искат малко развлечение и вълнение, като залагат на резултат. Форекс брокерите обичат да насочват маркетинговите си кампании към това стадо овце, които така доброволно се впускат в клането. За тях това е игра, а не бизнес.

сложна лихва

Самият факт, че четете тази книга, предполага, че вие не сте един от най-налудничавите каубои или поне не искате да бъдете един от тях. Високият процент на неуспех не се отнася за вас. Продължете да пишете домашната си работа и очаквайте да направите всички неща, които бихте направили, ако сте започнали бизнес, който е изправен пред много конкуренция от по-големи, по-опитни играчи.

Очаквайте да вложите много време в изучаване и практика, било то за по-кратък период, като търговец на пълно работно време, или за по-дълъг, като търговец на непълен работен ден. Очаквайте разочарованието и неуспеха като необходимост, за да разработите средство за проследяване на вашия бизнес, как да се идентифицират и коригират проблемите и повече.

Предпазна търговия

Просто като нови или склонни към инцидент шофьори карайте предпазно, пристъпвайте бавно и вземайте допълнителни предпазни мерки – така би трябвало да правят тези, които все още не са последователно печеливши, да търгуват в защита.

Докато не намерите търговските или инвестиционните стилове, които ви задържат постоянно печеливши, търгувайте в защита.

Да приемем, че повечето от ранните ваши сделки ще бъдат губещи. Това е хубаво; напълно възможно е да бъдете печеливши с по-малко от 50 процента от размера на печелившите сделки. Това е нормална част от процеса на обучение.

С това очакване в съзнанието, не търгувайте с реални пари, докато не сте печеливши на демосметки за около шест месеца.

Учете се от всяка губеща сделка

Приемете загубите като разходите за обучение.

За да извлечете максимума от вашите пари, трябва да си водите дневник за търговия, в който да записвате наред с други неща вашия план за търговия, търговската логика и анализ защо е проработил или не. Отново очаквайте неуспеха и го приемете като неизбежен и необходим учебен опит. С всички възможни средства положете всички усилия, за да се учите от всеки неуспех в търговията. Ако не знаете, намерете някого или някакъв ресурс, който да ви помогне. Много са на разположение. Някои Форекс брокери ще предложат някаква степен на свободно менторство. В много сайтове за онлайн Форекс съдържание има автори, отговарящи на въпроси. Има онлайн търговски форуми заедно с много безплатни предлагани курсове и наставничество. Както при всичко друго, положете нужното старание.

Вижте как можете да участвате в уебинари, на които трейдъри с опит, ще представят своите работещи стратегии!

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *