понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Пушачите по-трудно си намират работа, тя е по-ниско платена

Пушачите по-трудно си намират работа, тя е по-ниско платена

Пушенето освен, че вреди сериозно на здравето и намалява перспективите ви да се пенсионирате милионер, пречи сериозно и по още едно направление – професионалното.

Вижте още: Как една кутия цигари на ден може да се превърне в милион

Ново проучване сочи, че пушачите срещат повече трудности при намиране на работа от хората, които не пушат, като ако си намерят работа, тя е по-ниско платена.

Сред безработните в Сан Франциско, непушачите е с около 30% по-вероятно да си намерят работа, според резултатите на изследването, публикувано в изданието JAMA Internal Medicine.

„Здравните вреди от пушеното са ясни от около петдесет години насам. Сега обаче, има доказателства за финансови вреди също“, според водещия автор на проучването Джудит Прочаска, от Stanford Prevention Research Center в Калифорния.

65656

Предишни изследвания също водят до извода, че е налице зависимост между пушеното и безработицата. Те обаче, не могат да намерят връзка дали пушенето е било преди оставането без работа, или хората са се отказали от вредния навик след като са загубили работата си.

Сред 217-те души безработни участвали в изследваното, около 56% от непушачите са си намерили работа за една година, на фона на едва 27% от пушачите.

Сред тези които са си намерили работа, пушачите са изкарвали с около 5 долара по-малко на час от непушачите.

Изследването не дава еднозначен отговор за разликата във възнаграждението, но според Прочаска един от факторите е, че пушачите отдават много по-голяма тежест при търсенето на работа за това, дали ще могат да се отдават на „вредния си навик“ пред възнаграждението, което ще получават.

Налице са още доказателства, че пушачите ползват повече болнични и е по-вероятно да се разсейват, докато са на работа.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …