събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Общите черти на хората, които планират да се пенсионират рано

Общите черти на хората, които планират да се пенсионират рано

Повечето хора искат да се пенсионарит по-рано. Под това се разбира преди навършването на 65 години. Оказва се, че хората които искат да направят това, поне в САЩ, споделят доста общи характеристики, според изследване.

Senior couple sitting by water

Над една четвърт от изследваните 3 449 души, планират да се пенсионират пред навършване на 65 годишна възраст. Повечето от тях не се определят, себе си или семейството си, като „заможно“ или със „значителни финансови възможности“.

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Ето и някои от общите им черти:

Тези, които възнамеряват да се пенсионират по-рано, споделят добри навици

Техните партньори в живота имат сходни възгледи върху фамилните финанси и могат да се определят като далеч по-практични, в сравнение с хората, които не планират ранно пенсиониране.

Обикновено са женени, или омъжени

loving-couple

Хората с подобни намерения е много по-вероятно да са обвързани – 76%.

Търсят база за сравнение

Обикновено хората, които планират да се пенсионират по-рано, сравняват финансовото си състояние и това как се справят с това на своите родители.

Нямат проблеми да говорят за пари

Young couple standing back-to-back to each other

Разглежданата група от хора говори с лекота за пари и финанси в семейството си. Те също така правят много повече, за да учат децата си за парите, като ги окуражават да работят с финансови консултанти.

„Окуражаващо е да виждаме доказателства, че добрите навици водят до по-голямо желание и възможности да се пенсионираме съответно с нашите лични предпочитания и желания“, коментира Кати Либе, вицепрезидент в Allianz Life. „И докато участниците в изследването все още не са достигнали до пенсиониране, полезно е да се знае какви са очакванията им за по-лесно достигане до желаната цел.“, коментира още експертът.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *