Начална Страница / Актуални / Ръстът на среброто едва сега започва…

Ръстът на среброто едва сега започва…

Какво правите когато един актив поскъпне с 30%? Прибирате печалбата си… Или пък търпеливо чакате всяка корекция, за да си купите още?

В случая със среброто, може би вторият вариант е по-добър… Поне въз основа на историческото представяне на метала.

Време е да се скъсява златото, но срещу платината и среброто

Историята сочи, че ако среброто е навлязло в нов „суперцикъл на повишение“, то тези 30% може да са само началото на ръста, а инвеститорите да очакват ръст от 200% или повече.

А помните ли, когато S&P 500 скочи от 700 на 1000 пункта и всички започнаха да говорят, че ръстът му е изчерпан?

Така, че след най-голямото понижение от 34 години насам и третият най-голям спад в историята, определено е налице възможност метала да навлиза в нов „суперцикъл“.

silver

Историята сочи, че когато среброто се е понижавало с 40% или повече, какъвто е последният случай и после е добавяло поне 25% към стойността си, то средното повишение като цяло е било 230%.

При последното си понижение, среброто загуби 72% от стойността си, или най-много от 1982 година насам. В момента се е повишило с едва 30% от дъното си. При имплементиране на ръст от 230%, то това означава, че метала има потенциал да поскъпне с още 176% от тук насетне.

Защо да инвестирате в злато в момента?

В допълнение, тук става въпрос не само за дългосрочна инвестиция, или за спекулация. Бонус за инвеститорите е един от най-добрите начини да предпазят капиталите си в среда на силна волатилност и неясно бъдеще.

Важно е обаче, да погледнете към физическия метал. Ако не друго, то това ще е един много добър начин да се застраховате от „безумната“ политика на централните банки и опасността от бъдеща инфлация. И макар последната да е последна грижа за инвеститорите в момента, говорим за един дългосрочен хоризонт.

сребро

В свят, в който хората започнат да губят доверието си в „хартиените пари“, златото и среброто винаги ще доминират.

Добре е всеки инвеститор да държи малка част от портфейла си в застрахователния актив.

Как можете да инвестирате в сребро?

Един от най-лесните начини е с iShares Silver Trust (SLV). По този начин инвеститорите е много по-малко вероятно да се изкушат и да продадат позицията си, при по-значително изменение в цената на златто. В допълнение, така ще имате експозиция към физическия метал.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

2 коментара