вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Ръстът на среброто едва сега започва…

Ръстът на среброто едва сега започва…

Какво правите когато един актив поскъпне с 30%? Прибирате печалбата си… Или пък търпеливо чакате всяка корекция, за да си купите още?

В случая със среброто, може би вторият вариант е по-добър… Поне въз основа на историческото представяне на метала.

Време е да се скъсява златото, но срещу платината и среброто

Историята сочи, че ако среброто е навлязло в нов „суперцикъл на повишение“, то тези 30% може да са само началото на ръста, а инвеститорите да очакват ръст от 200% или повече.

А помните ли, когато S&P 500 скочи от 700 на 1000 пункта и всички започнаха да говорят, че ръстът му е изчерпан?

Така, че след най-голямото понижение от 34 години насам и третият най-голям спад в историята, определено е налице възможност метала да навлиза в нов „суперцикъл“.

silver

Историята сочи, че когато среброто се е понижавало с 40% или повече, какъвто е последният случай и после е добавяло поне 25% към стойността си, то средното повишение като цяло е било 230%.

При последното си понижение, среброто загуби 72% от стойността си, или най-много от 1982 година насам. В момента се е повишило с едва 30% от дъното си. При имплементиране на ръст от 230%, то това означава, че метала има потенциал да поскъпне с още 176% от тук насетне.

Защо да инвестирате в злато в момента?

В допълнение, тук става въпрос не само за дългосрочна инвестиция, или за спекулация. Бонус за инвеститорите е един от най-добрите начини да предпазят капиталите си в среда на силна волатилност и неясно бъдеще.

Важно е обаче, да погледнете към физическия метал. Ако не друго, то това ще е един много добър начин да се застраховате от „безумната“ политика на централните банки и опасността от бъдеща инфлация. И макар последната да е последна грижа за инвеститорите в момента, говорим за един дългосрочен хоризонт.

сребро

В свят, в който хората започнат да губят доверието си в „хартиените пари“, златото и среброто винаги ще доминират.

Добре е всеки инвеститор да държи малка част от портфейла си в застрахователния актив.

Как можете да инвестирате в сребро?

Един от най-лесните начини е с iShares Silver Trust (SLV). По този начин инвеститорите е много по-малко вероятно да се изкушат и да продадат позицията си, при по-значително изменение в цената на златто. В допълнение, така ще имате експозиция към физическия метал.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

2 коментара