четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как да спечелите от референдума във Великобритания?

Как да спечелите от референдума във Великобритания?

Британците ще гласуват, дали да останат или да напуснат границите на ЕС на 23-ти юни. Резултатите от изхода на гласуването обаче, са доста неясни, предвид на предварителните социологически проучвания сочещи шанс от 50% за оставане.

Липсата на яснота относно резултата от гласуването, направи това събитие сериозен залог при „бетинг компаниите“.

На първо място не е ясно колко от британците ще гласуват. Нагласите са, че предвид на историческата важност на гласуването, избирателната активност ще е висока, дори по-висока от тази по време на изборите от миналата година, когато възлезе на 66.1%.

референдум великобритания

Според Матю Шадик от Ladbrokes обаче, може би по-разумно би било да се залага за по-ниска избирателна активност.

„Когато хората биват анкетирани, е много по-вероятно те да завишават вероятността да гласуват. Ето защо, много е вероятно активността да е в границите на високите петдесет процент. За сравнение, в момента средните очаквания на бетинг компаниите са за 62% активност“, смята Шадик.

„За мен лично, не е невъзможно да станем свидетели на избирателна активност в границите на около 55% и дори по-ниска“, допълва още експертът по залозите.

Заложени 10 лири за активност между 50 и 60% се превежда в потенциална печалба от 30 паунда. Залог за активност под 50% обаче, при успех би донесъл печалба от 80 паунда.

Друг „умен залог“, който може да се направи за референдума, е какви ще са резултати по региони.

„В момента имаме шанс пет към две Шотландия да гласува за оставане в ЕС, но цяла Великобритания да гласува за напускане. Шансовете за обратното обаче – Шотландия да гласува за напускане, а Великобритания за оставане са десет към едно“, коменитра още Шадик.

Шотландия е най-проевропейски ориентираната част от Обединеното Кралство, според предварителните проучвания.

Независимо от това обаче, налице са сериозни шансове Великобритания да гласува за излизането от ЕС. Това означава, че залог от 10 долара за това, че шотландците ще гласуват за оставане, а Великобритания за напускане, би донесъл печалба от 35 паунда.

От друга страна 10 паунда залог за това, че Англия ще гласува за напускане, а британците като цяло ще гласуват за оставане, би донесъл печалба от 110 паунда. Шансът за този залог е малък обаче, предвид на това, че най-големите евроскептици са в Англия.

Ако золожите 10 паунда за оставане на Великобритания в ЕС, като гласовете „за“ да превишават с между 10 и 20 процентни пункта, тези срещу, то печалбата би възлязла на 37 паунда. Това е и прогнозирания според Шадик вариант.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …