сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Роботизираните съветници – бъдещето в управлението на спестяванията?

Роботизираните съветници – бъдещето в управлението на спестяванията?

Все повече хора поверяват средствата си на така наречените „роботизирани съветници“. Това е един прост и лесен начин средствата им да работят за тях, без да е необходимо да имат кой знае какви задълбочени познания за финансовите пазари.

Тези приложения ще ви помогнат да въдворите ред в личните си финанси

Сега ще ви представим един от стотиците робосъветници, измежду които можете да избирате, ако имате спестявания и искате те да работят за вас.

Той се казва Betterment и вече управлява близо 4 милиарда долара. Това е автоматизирана инвестиционна платформа, чиято цел е да създава диверсифицирани инвестиционни портфейли.

робосъветници

Поставените цели пред Betterment са да минимизира рисковете, като в същото време да изпреварва по доходност пазара в дългосрочен план.

Този робот решава няколко проблема едновременно, единият от които е да пести скъпите комисиони, които ще трябва да се предоставят на инвестиционните консултанти, които обикновено варират между 1.3 и 1.5% от капитала. Таксата на робота е между 0.15 и 0.35% от средствата, поверени му за управление.

По-точно – 0.35 на година за сметки под 10 000 долара, като таксата от 0.25% е за сметки над 10 000 долара. При суми над 100 000 долара, комисионата пада до 0.15%.

Освен по-ниските такси, роботът ще ви направи и добре диверсифициран портфейл. И докато инвеститорите трябва да са наясно с рисковете и с това, че не са застраховани от загуби, то те могат да са спокойни, че целта на робота е да се „минимизира риска“.

Къде инвестира роботът?

Betterment инвестира в индексни фондове, които са изключително популярни през последните години. Те също така се отличават и с по-ниски разходни норми.

Потребителите сами определят степента си на риск, към която са склонни. Въз основа на предварително зададения риск, роботът преценява в кои индексни фондове и каква от сумата да инвестира.

Роботът няма изисквания по отношение на размерът на сметката, като новите клиенти получават шест месеца тестов период, в който не плащат такси и комисиони.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *