вторник , май 23 2017
Начална Страница / Актуални / Роналдо и Меси са най-скъпо платените спортисти

Роналдо и Меси са най-скъпо платените спортисти

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са най-скъпо платените спортисти на планетата, според класация на бизнес изданието Forbes.

Звездата на испанския футболен клуб Реал Мадрид, е спечелил 88 милиона долара за последната една година, докато доходите на Меси са били в размер на 81.4 милиона долара за същия период, сочи статистиката.

Вижте още: Най-скъпите футболисти в света

През последните години класацията на най-скъпо платените атлети се доминираше от Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър, но контузия на Уудс и пенсионирането на Мейуедър, отварят пътя на футболистите, да застанат начело.

ronaldo i mesi

Роналдо се превръща в едва втория спортист в отборен спорт, след легендата Майкъл Джордан, който се изкачва до върха на класацията от 1990-та година насам.

Договорът на капитана на Мадрид изтича през 2018-та година, като той е на стойност над 50 милиона долара на година, заедно с бонусите.

В допълнение Роналдо си докарва по още близо 32 милиона долара на година от реклама, като договора му с Nike, е донесъл само за изминалата година сумата от 13 милиона долара. Други негови рекламодатели, включват имената на Tag Heuer, Herbalife, Pokerstars и Clear Shampoo.

Според Hookit, откъдето следят добавената стойност на звездите от реклама в социалните мрежи, името на Роналдо е донесло допълнителни доходи на рекламодателите от 176 милиона долара, следствие на 255 негови рекламни поста към 215-те милиона последователи в мрежите Facebook, Instagram и Twitter.

Подобно на Роналдо и Меси реализира голяма част от доходите си от рекламни договори. Той е лице на компании като Adidas, Huawei, Tata Motors, PepsiCo, Gillette и Electronic Arts.

Третото място в класацията се заема от ЛеБрон Джйемс с общи приходи в размер на 77.2 милиона долара през изминалата година.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …