четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Роналдо и Меси са най-скъпо платените спортисти

Роналдо и Меси са най-скъпо платените спортисти

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са най-скъпо платените спортисти на планетата, според класация на бизнес изданието Forbes.

Звездата на испанския футболен клуб Реал Мадрид, е спечелил 88 милиона долара за последната една година, докато доходите на Меси са били в размер на 81.4 милиона долара за същия период, сочи статистиката.

Вижте още: Най-скъпите футболисти в света

През последните години класацията на най-скъпо платените атлети се доминираше от Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър, но контузия на Уудс и пенсионирането на Мейуедър, отварят пътя на футболистите, да застанат начело.

ronaldo i mesi

Роналдо се превръща в едва втория спортист в отборен спорт, след легендата Майкъл Джордан, който се изкачва до върха на класацията от 1990-та година насам.

Договорът на капитана на Мадрид изтича през 2018-та година, като той е на стойност над 50 милиона долара на година, заедно с бонусите.

В допълнение Роналдо си докарва по още близо 32 милиона долара на година от реклама, като договора му с Nike, е донесъл само за изминалата година сумата от 13 милиона долара. Други негови рекламодатели, включват имената на Tag Heuer, Herbalife, Pokerstars и Clear Shampoo.

Според Hookit, откъдето следят добавената стойност на звездите от реклама в социалните мрежи, името на Роналдо е донесло допълнителни доходи на рекламодателите от 176 милиона долара, следствие на 255 негови рекламни поста към 215-те милиона последователи в мрежите Facebook, Instagram и Twitter.

Подобно на Роналдо и Меси реализира голяма част от доходите си от рекламни договори. Той е лице на компании като Adidas, Huawei, Tata Motors, PepsiCo, Gillette и Electronic Arts.

Третото място в класацията се заема от ЛеБрон Джйемс с общи приходи в размер на 77.2 милиона долара през изминалата година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …