неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Съвети от 26-годишен, който планира да се пенсионира на 37

Съвети от 26-годишен, който планира да се пенсионира на 37

Кой не иска да се пенсионира рано? Ето няколко съвета от 26-годишен, който планира да се пенсионира на 37 години.

„Не е необходимо да сте наследник на богат роднина, или да изкарвате шестцифрен доход”, коментира Шон, който иска да запази истинската си самоличност, пред финансовото издание Yahoo Finance.

Просто е необходимо да прибегнетe до хитри начини за спестявания, допълва бъдещият млад пенсионер, който успява да задели 60% от годишния си доход, възлизащ на 70 000 долара.

пестене за пенсиониране

Въз основа на спестяванията си, Шон е на път да акумулира 750 000 долара през следващите 11 години, които според него ще са му достатъчни, за да се пенсионира комфортно.

Решението на 26-годишния млад мъж, да се опита да се пенсионира по-рано, става реалност, след като на 22-годишна възраст, прочита книгата на Джейкъб Лънд Фискър „Екстремности за ранно пенсиониране”.

Четирите най-важни неща, които да направите преди пенсиониране?

„Книгата промени живота ми”, коментира пред CNBC младият мъж. “Подобно на повечето хора и аз приемах, че имам нужда от няколко милиона, за да се пенсионирам. Авторът на книгата обаче показва, че човек може да се пенсионира с много по-малко. В допълнение, трябва да отбележа, че всеки човек има нужда от различна сума, за да се пенсионира спокойно. Тя зависи от това колко харчите и какви са месечните ви разходи”, допълва още Шон.

Шон започва да чете съветите на различни хора, които ограничават разходите си и спестяват основна част от дохода си, с цел да се пенсионират по-рано.

„Тези хора дават примери, как да се пести и да се харчи по-малко. В допълнение те дават да се разбере, че големите харчове не са нищо повече от това да се разменят материални неща с години на свобода”, допълва още Шон.

Шон окуражава хората, добре да обмислят всички разходи и покупки, които правят. Наистина ли те им носят щастие?

„Наистина ли кола, която струва 30 000 долара, ще ви направи по-щастливи от такава с цена от 20 000 долара? Или бихте били по-щастливи да спестите тези 10 000 долара, за да сте финансово независим по-късно?”, пита младият мъж.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *