четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Актуални / Седем признака, че сте отегчили събеседника си

Седем признака, че сте отегчили събеседника си

Случвало ли ви се е да имате усещането, че човека с който говорите е отегчен? Най-вероятно да…

Ето седем признака, които да ви подсказват, че трябва да промените нещо в разговора си с един човек, защото сте го отегчили:

Как да четете езика на тялото

1. Повтаря едни и същи фрази

Фрази от рода на „О така ли?“, „Наистина ли?“, „Това е интересно“ и то повторени няколко пъти в кратки интервали от време, могат да са първата „червена лампа“, че сте загубили интереса на събеседника си.

2. Прости въпроси

Languages

Простите въпроси от сорта на „Къде отиде?“, „Какво направи?“ и т.н., са друга индикация за липса на интерес. Хората, които проявяват интерес към разговора, е много по-вероятно да задават по-сложни и пояснителни въпроси.

3. Прекъсване

По принцип прекъсването е доста грубо. И все пак, ако насрещната страна често прави това, то най-вероятно тя е стигнала до крайна фаза на отегченост и се опитва да ви го покаже.

4. Не иска пояснения

Човек, който следи разговора с интерес, най-вероятно ще иска да пояснявате определени неща. Липсата на подобни изисквания, може да свидетелства загуба на интерес в насрещната страна.

5. Дисбаланс във времето на говорене на двете страни

Ако се хванете в ситуация, в която водете монолог и говорите в над 80% от времето, то най-вероятно това не е защото сте прекалено харизматичен и насрещната страна е запленена от чара ви. По-вероятно е да сте отегчили напълно събеседника си.

6. Позицията на тялото

body

Хората, които комуникират успешно, обикновено са обърнати изцяло лице в лице с насрещната страна. Ако човекът срещу вас е частично обърнат към вас, то много е вероятно да сте го загубили като слушател.

Още по-лошо е, ако събеседникът ви си гледа телефона или проверява документи.

Провери също

печалба

Бягайте като „дявол от тамян“, когато чуете това от финансовия си консултант

Има някои фрази, които трябва да задействат „червената ви лампа“, когато чуете от „пазарни експерти“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *