вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Дж. Даймън: Шансовете за колапс в еврозоната пет пъти по-високи след БРЕКЗИТ

Дж. Даймън: Шансовете за колапс в еврозоната пет пъти по-високи след БРЕКЗИТ

Британският вот за напускане на ЕС, прави шансовете за колапс на еврозоната пет пъти по-големи, според изпълнителния директор на JP Morgan – Джейми Даймън, цитиран от финансовото издание Financial Times.

Проблеми и перспективи пред България, в светлината на БРЕКЗИТ

Даймън направи коментара по време на конференцията организирана от International Institute of Finance, на която участие взеха ръководителите и на други водещи банки от Уолстрийт.

Даймън коментира още, че БРЕКЗИТ-а, ще създаде несигурност за Великобритания, но не и катастрофа.

джейми даймън

„Това решение ще намали БВП на Великобритания. Това не е катастрофа. Ще създаде години на несигурност, но това също не е катастрофа“, коментира още Даймън.

Изпълнителният директор на Morgan Stanley – Джеймс Горман, коментира, че банката му разглежда възможности за препозициониране на служителите й от Лондон в други финансови центрове.

Рисковете от това Великобритания да загуби финансовия си паспорт за продажба на услуги в границите на ЕС, е сериозно предизвикателство за страната. Много от щатските инвестиционни банки, използваха този паспорт, за да позиционират финансовите си операции в Лондон.

„Дали има необходимата инфраструктура за предоставяне на подобни финансови услуги на други места?“, попита Горман. „Смятам, че големият печеливш от излизането на Великобритания от ЕС ще е Ню Йорк“, допълни още експертът.

Goldman Sachs се подготвя да премести 2 000 работни места от Великобритания, ако страната изгуби финансовия си паспорт, според данни на Sunday Times.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *