четвъртък , декември 14 2017
Начална Страница / Актуални / Дж. Даймън: Шансовете за колапс в еврозоната пет пъти по-високи след БРЕКЗИТ

Дж. Даймън: Шансовете за колапс в еврозоната пет пъти по-високи след БРЕКЗИТ

Британският вот за напускане на ЕС, прави шансовете за колапс на еврозоната пет пъти по-големи, според изпълнителния директор на JP Morgan – Джейми Даймън, цитиран от финансовото издание Financial Times.

Проблеми и перспективи пред България, в светлината на БРЕКЗИТ

Даймън направи коментара по време на конференцията организирана от International Institute of Finance, на която участие взеха ръководителите и на други водещи банки от Уолстрийт.

Даймън коментира още, че БРЕКЗИТ-а, ще създаде несигурност за Великобритания, но не и катастрофа.

джейми даймън

„Това решение ще намали БВП на Великобритания. Това не е катастрофа. Ще създаде години на несигурност, но това също не е катастрофа“, коментира още Даймън.

Изпълнителният директор на Morgan Stanley – Джеймс Горман, коментира, че банката му разглежда възможности за препозициониране на служителите й от Лондон в други финансови центрове.

Рисковете от това Великобритания да загуби финансовия си паспорт за продажба на услуги в границите на ЕС, е сериозно предизвикателство за страната. Много от щатските инвестиционни банки, използваха този паспорт, за да позиционират финансовите си операции в Лондон.

„Дали има необходимата инфраструктура за предоставяне на подобни финансови услуги на други места?“, попита Горман. „Смятам, че големият печеливш от излизането на Великобритания от ЕС ще е Ню Йорк“, допълни още експертът.

Goldman Sachs се подготвя да премести 2 000 работни места от Великобритания, ако страната изгуби финансовия си паспорт, според данни на Sunday Times.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *