сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Шест грешки, които ултрабогатите не правят

Шест грешки, които ултрабогатите не правят

Има една група хора, които се определят като „ултрабогати“. В нея се включват домакинствата с нетна стойност на активите от над 30 милиона долара.

Изследване на финансовите навици на тази група сочи, че тя следва определен тип поведение по отношение на управлението на финансите си и избягва определени грешки. Ето някои от тях:

1. Решават да инвестират само в САЩ и Европа

Пазарите на САЩ и Европа се смята, че предлагат едни от най-сигурните инвестиционни възможности. Не е задължително да се смята, че останалите пазари са несигурни.

Често ултрабогатите насочват своя инвестиционен взор и към развиващите се пазари и дори малките периферни пазари. Така те диверсифицират своите инвестиции и не са зависими само от водещите пазари.

2. Избират да инвестират само в „нефизически активи“

опции

Когато хората си мислят за инвестиции и инвестиционни стратегии, те обикновено си мислят за акции и облигации. Това обаче, не означава, че тези инвестиции винаги са най-добрите алтернативи.

Ултрабогатите разбират стойността и на физическите активи. Те често насочват част от своите инвестиции именно към подобен род алтернативи. Този клас активи, често плашат инвеститорите поради липса на сериозна ликвидност.

Често физическите активи се отличават с пълна липса на корелация с фондовите пазари и именно това е тяхната най-желана характеристикa, за да се диверсифицират в по-добра степен инвестициите.

3. Насочват 100% от инвестициите си към фондовите пазари

Ултрабогатите осъзнават, че богатството се генерира на частния пазар, а не на публичните пазари. Те често са натрупали своето богатство, благодарение на частен бизнес, като не спират да инвестират голяма част от спестяванията си не само на фондовите пазари, но и в различни бизнеси.

4. Опитват се да поддържат чужд стандарт

плащане

Ултрабогатите не се опитват да живеят живота на някой друг или не се състезават със своите съседи, в това кой ще направи по-голям или безсмислен разход. Те не парадират със своето богатство и често поддържат скромен и нормален живот. Понякога, дори няма да можете да ги разпознаете сред тълпата.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *