сряда , декември 13 2017
Начална Страница / Актуални / Шест грешки, които ултрабогатите не правят

Шест грешки, които ултрабогатите не правят

Има една група хора, които се определят като „ултрабогати“. В нея се включват домакинствата с нетна стойност на активите от над 30 милиона долара.

Изследване на финансовите навици на тази група сочи, че тя следва определен тип поведение по отношение на управлението на финансите си и избягва определени грешки. Ето някои от тях:

1. Решават да инвестират само в САЩ и Европа

Пазарите на САЩ и Европа се смята, че предлагат едни от най-сигурните инвестиционни възможности. Не е задължително да се смята, че останалите пазари са несигурни.

Често ултрабогатите насочват своя инвестиционен взор и към развиващите се пазари и дори малките периферни пазари. Така те диверсифицират своите инвестиции и не са зависими само от водещите пазари.

2. Избират да инвестират само в „нефизически активи“

опции

Когато хората си мислят за инвестиции и инвестиционни стратегии, те обикновено си мислят за акции и облигации. Това обаче, не означава, че тези инвестиции винаги са най-добрите алтернативи.

Ултрабогатите разбират стойността и на физическите активи. Те често насочват част от своите инвестиции именно към подобен род алтернативи. Този клас активи, често плашат инвеститорите поради липса на сериозна ликвидност.

Често физическите активи се отличават с пълна липса на корелация с фондовите пазари и именно това е тяхната най-желана характеристикa, за да се диверсифицират в по-добра степен инвестициите.

3. Насочват 100% от инвестициите си към фондовите пазари

Ултрабогатите осъзнават, че богатството се генерира на частния пазар, а не на публичните пазари. Те често са натрупали своето богатство, благодарение на частен бизнес, като не спират да инвестират голяма част от спестяванията си не само на фондовите пазари, но и в различни бизнеси.

4. Опитват се да поддържат чужд стандарт

плащане

Ултрабогатите не се опитват да живеят живота на някой друг или не се състезават със своите съседи, в това кой ще направи по-голям или безсмислен разход. Те не парадират със своето богатство и често поддържат скромен и нормален живот. Понякога, дори няма да можете да ги разпознаете сред тълпата.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *