четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Не продавайте щатските пазари през зимата?!

Не продавайте щатските пазари през зимата?!

Есента е сезон, когато често на фондовите пазари се случват драматични събития. Някои финансови експерти обаче, предупреждават – „не се изкушавайте да продавате тази зима“.

Предстои най-лошия месец в исторически план за щатските пазари

Защо? Защото обикновено през зимата инвеститорите се подготвят за следващата инвестиционна година.

Сезонните трендове предполагат, че само да останете в инвестиции в широкия щатски индекс S&P 500 от първи януари до първи септември, е носело на инвеститорите среден доход от 6.4%, без да се включват дивидентите.

фондови пазари

За същия период инвестиция в индексът на сините чипове Dow е носил средна възвръщаемост в размер на 6.03%, докато в технологичния Nasdaq – доходност от 4.39%.

И докато всеки „бичи цикъл“, си има и своите моменти на корекция, каквато можем да видим от тук до края на годината, трябва да са налице много по-сериозни фундаментални причини пред инвеститорите, за да излязат от пазара, смятат пазарни наблюдатели.

Същите коментират, че настоящия „бичи пазар“, все още може да не е приключил и да се поднови с пълна сила от началото на годината.

Какви са добрите страни на пазара в момента? Ниски лихви, перспективи за плавното им повишение, както и такива за постепенен ръст на инфлацията, все неща, които могат да накарат инвеститорите да продължават да предпочитат акциите и през следващата година.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *