вторник , май 23 2017
Начална Страница / Актуални / Кои български стоки могат да се определят като евтини?

Кои български стоки могат да се определят като евтини?

Както вече споменахме, жилищата в нашата столица са най-достъпни в ЦИЕ, когато цените им се съпоставят с доходите на населението. Това е сериозен плюс, предвид на факта, че разходите за покупка на имот (с ипотечен кредит) заемат сериозен процент от бюджета на всяко едно домакинство.

Вижте още: Жилищата в София най-достъпни в ЦИЕ

За съжаление не толкова достъпни са наемите, които съставляват 69.4% от дохода на софиянец, при средно 68.9% за жителите на столиците в останалите страни в региона.

Как стоят нещата обаче, при останалите стоки и услуги. И кои от тях са евтини и кои скъпи в родната столица, в сравнение с региона и света?

23

Цените на предплатените мобилни услуги в София са най-високи сред столиците в ЦИЕ. При ниво от 31 стотинки на минута, тарифата е шест пъти по-висока от тази в Талин. Тези услуги са също така 5-те най-скъпи. сред 44-те водещи града в Източна Европа.

Друг изключително скъп продукт е млякото. У нас се продава второто най-скъпо мляко сред 44 основни града в Източна Европа.

Бананите също не остават много назад зад млякото, като у нас те са с третата най-висока цена сред водещите градове в Източна Европа.

34

При евтините продукти, трябва да отбележим началната тарифа на таксиметровите услуги, която е шестата най-ниска сред 199 разглеждани водещи европейски градове.

Евтини са още бизнес обувките, 14-ти по ниски цени в цяла Европа, както и минералната вода от 0.33 литра, 15-ти в Европа.

Сериозно постижение е и 21-то ни място по ниска цена на интернета в света. Когато към това добавим и високата интернет скорост, определено България има потенциал да се превърне в технологичен хъб на Европа.

Българите се радват още на сравнително евтино капучино – деветата най-ниска цена в Източна Европа, както и евтина бира – пием 21-та най-евтина местна бира сред 534 дестинации по света.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …