четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Кои български стоки могат да се определят като евтини?

Кои български стоки могат да се определят като евтини?

Както вече споменахме, жилищата в нашата столица са най-достъпни в ЦИЕ, когато цените им се съпоставят с доходите на населението. Това е сериозен плюс, предвид на факта, че разходите за покупка на имот (с ипотечен кредит) заемат сериозен процент от бюджета на всяко едно домакинство.

Вижте още: Жилищата в София най-достъпни в ЦИЕ

За съжаление не толкова достъпни са наемите, които съставляват 69.4% от дохода на софиянец, при средно 68.9% за жителите на столиците в останалите страни в региона.

Как стоят нещата обаче, при останалите стоки и услуги. И кои от тях са евтини и кои скъпи в родната столица, в сравнение с региона и света?

23

Цените на предплатените мобилни услуги в София са най-високи сред столиците в ЦИЕ. При ниво от 31 стотинки на минута, тарифата е шест пъти по-висока от тази в Талин. Тези услуги са също така 5-те най-скъпи. сред 44-те водещи града в Източна Европа.

Друг изключително скъп продукт е млякото. У нас се продава второто най-скъпо мляко сред 44 основни града в Източна Европа.

Бананите също не остават много назад зад млякото, като у нас те са с третата най-висока цена сред водещите градове в Източна Европа.

34

При евтините продукти, трябва да отбележим началната тарифа на таксиметровите услуги, която е шестата най-ниска сред 199 разглеждани водещи европейски градове.

Евтини са още бизнес обувките, 14-ти по ниски цени в цяла Европа, както и минералната вода от 0.33 литра, 15-ти в Европа.

Сериозно постижение е и 21-то ни място по ниска цена на интернета в света. Когато към това добавим и високата интернет скорост, определено България има потенциал да се превърне в технологичен хъб на Европа.

Българите се радват още на сравнително евтино капучино – деветата най-ниска цена в Източна Европа, както и евтина бира – пием 21-та най-евтина местна бира сред 534 дестинации по света.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …