сряда , август 16 2017
Начална Страница / Актуални / След пет години няма да носите портфейл в джоба си

След пет години няма да носите портфейл в джоба си

Кешът умира с по-бързи от очакванията темпове. Няколко страни, като Швеция и Великобритания, обмислят въвеждането на електронни валути, предвид на това, че все по-малък процент от гражданите им ползват кеш.

Швеция може първа да въведе електронните пари

Не само кешът е застрашен обаче, от новите технологии и съвременния начин на живот на хората. Оказва се, че и кредитните карти също са изправени пред сериозна опасност.

Ето и някои примери за това:

По време на „черния петък“ в САЩ, потребителите са похарчили 3.3 милиарда долара онлайн… И от тези средства 1.2 милиарда долара са направени с плащане през мобилните им телефони.

Още един шокиращ факт – 55% от посетителите на интернет-сайтове, свързани с „черния петък“, са правили това през мобилните си устройства.

кеш

За сравнение само преди няколко години, плащанията през смартфоните, бяха минимален процент.

Много е възможно само след пет години – вие и вашите деца, вече да не носите портфейли в себе си. Всичко, което ще ви трябва е единствено вашия смартфон. Можем да станем свидетели на най-голямата промяна в историята на разплащанията, според експертите.

Тези, които все още се опасяват, че плащанията през мобилните им устройства са несигурни, трябва да имат в предвид, че това далеч не е точно така.

Плащайки с устройствата си, те на практика не разкриват информацията от кредитните си карти, за разлика от всяко едно физическо плащане с пластиките. Когато плащате със смартфона си, се използва единичен генериран код, наречен „токън“. Това е цялата информация, която се дава при разплащанията.

В противовес, всеки път, когато потребителите плащат онлайн с кредитните си карти, те разкриват чувствителна информация.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *